„Dintotdeauna mi-am dorit o administrație publică locală aproape de cetățean. Mi-am dorit un primar care să meargă efectiv pe străzile din oraș, să observe, să își noteze problemele și să le găsească o rezolvare mai devreme sau mai târziu. Din păcate, nimic din toate aceste lucruri nu s-au întâmplat din 2016. De la alegerile locale din 6 Iunie 2016, primarul municipiului Focșani nu a mai avut timp să treacă pe străzile din oraș. Mi-am propus să schimb acest lucru și, astăzi, mi-am îndeplinit această dorință, atât mie, cât și miilor de cetățeni din municipiul Focșani, dacă o putem numi așa. Eu aș numi acest lucru mai degraba NORMALITATE,” susține Claudiu Matei, pe pagina sa de Facebook.

La prima vedere, inițiativa tânărului liberal pare doar una exclusiv de PR, însă acesta este hotărât să îi dea și o încărcătură practică.

Astfel, Claudiu Matei susține că, în timp ce se va plimba prin oraș cu sosia primarului Cristi Valentin Misăilă, va nota problemele și propunerile venite dinspre cetățeni, pe care ulterior le va înmâna personal edilului, plecând de la premisa că, dacă primarul nu ajunge la probleme, măcar să ajungă problemele la primar.