"Decizia Guvernului reflectă ceea ce am transmis şi ieri, în urma discuţiilor cu reprezentanţii crescătorilor de oi şi cu conducerea Parlamentului. S-au făcut anumite erori sau oricum nu s-a ţinut cont de toate părţile atunci când a fost discutată modificarea Legii vânătorii, au fost lăsate lucrurile până în ultimul moment. Guvernul a folosit instrumentul pe care îl avea la dispoziţie fără să afecteze fundamental decizia legislativă luată. Ceea ce am decis noi a fost să amânăm aplicarea articolelor care creează probleme crescătorilor de oi până la sfârşitul lunii aprilie, cu obiectivul ca, până atunci, împreună cu Parlamentul, să găsim cadrul legal adecvat pe termen lung care să clarifice această problemă", a declarat Dacian Cioloş, la Palatul Parlamentului. 

În şedinţa de miercuri, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care prevederile legii contestate de crescătorii de animale au fost prorogate până pe 25 aprilie anul viitor. 

"Vorbim de o ordonanţă de urgenţă, care proroga două puncte în discuţie în aceste zile. (…) Cele două subiecte ţin de perioada păşunatului şi de numărul de câini. Avem aşadar o prorogare a acestor două puncte mult discutate în cursul zilei de ieri. Nu avem o ordonanţă de urgenţă de modificare, Guvernul îşi menţine aceste rezerve legate de modificarea printr-o ordonanţă de urgenţă a unui act legislativ. În acelaşi timp, această prorogare este valabilă până în data de 25 aprilie 2016. Până la sfârşitul lunii aprilie vom găsi o formulă nouă, un proiect de lege nou, fie pe baza celor deja existente în Parlament, fie iniţiate de Guvern, prin care să soluţionăm definitiv aceste controverse", a arătat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu. 

Câteva mii de ciobani au protestat, marţi, în faţa Parlamentului împotriva legii care reduce numărul de câini pe care crescătorii de animale îl pot folosi pentru protejarea stânii şi interzice înfiinţarea, întreţinerea sau recoltarea culturilor agricole fără asigurarea protecţiei faunei de interes cinegetic. AGERPRES