Moţiunea de cenzură este semnată de aceiaşi oameni amatori, iresponsabili, care vor să demoleze Guvernul fără să vină cu temele făcute, a afirmat joi premierul Viorica Dăncilă, în plenul reunit al Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură.

“Mă uit în sală şi văd aceiaşi oameni amatori şi iresponsabili. Nu v-aţi schimbat prea mult de când ne-am aflat în acelaşi context din care eu, personal, am crezut că aţi învăţat ceva. Am crezut că aţi înţeles că nu puteţi veni în Parlament să daţi jos un Guvern cu temele nefăcute, că nu puteţi sfida din nou românii, că e obligatoriu să veniţi cu o echipă guvernamentală şi cu un program de guvernare, dacă voiaţi să reconstruiţi România, aşa cum atât de măreţ ne spuneţi în textul moţiunii de cenzură. Până acum ne e clar cum vreţi să o demolaţi. (…) Cum aveţi de gând să reconstruiţi, stimaţi semnatari ai moţiunii? Din păcate nu aţi înţeles nimic”, a declarat prim-ministrul.

Dăncilă i-a urat mult succes lui Florin Cîțu în a explica alegătorilor cum e cu tăierilor. Premierul îț îndeamnă pe acesta să se uita în ochii medicilor, polițistilor, profesorilor și să le spună cât sunt de praf, să le spună antreprenorilor că orice măsură luată de Guvernul PSD e o pierdere de bani.

De asemenea Premierul îl îndeamnă pe Teodor Atanasiu să vină să le explice bugetarilor cum vor rămâne pe drumuri.

„Nu puteți să spuneți că nu înțelegem bine. V-am chemat să semnați angajamentul că nu mai tăiați de la oameni.”

Viorica Dăncilă precizează că nimeni din Opoziție nu a semnat. Victor Ponta a promis, de ochii presei că va face acest lucru și nu a mai semnat, a mai spus Premierul.

„Voi fără tăieri nu știți și ați mai arătat-o odată în timpul guvernării PDL. Diferențele dintre guveranrea PSD și ale voastre sunt multe.”

Domnul Iohannis s-a folosit de tragedia de la Ialomița pentru a ataca PSD. Candidatul PNL a lansat atacuri aberante la adresa Guvernului. Este trist să avem un candidat care se urcă cu picioarele pe problemele oamenilor pentru voturi.

Călcați în picioare interesul României și al romanilor!”