Membrii grupării au achiziţionat echipamente din străinătate, în special din Hong Kong, folosite apoi la falsificare de carduri bancare în state precum Franţa, Germania, Spania şi Ungaria.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, trei persoane învinuite, în perioada 2012 – 2013, au constituit un grup infracţional organizat, structurat pe mai multe paliere, la care au aderat pe parcursul anilor 2012 şi 2013 peste 11 persoane, în scopul săvârşirii de infracţiuni prin falsificarea cardurilor bancare şi efectuarea de retrageri neautorizate în scopul obţinerii unor însemnate profituri materiale, în special din ţări ale comunităţii europene dar şi din afara Europei.

S-a stabilit faptul că unul dintrei ei, în calitate de coordonator şi finanţator al grupării, a recrutat mai multe persoane apropiate din localitatea sa de domiciliu, pe care le controla în mod direct şi care, în cazul în care nu executau comenzile 'liderului', puteau fi supuse unor violenţe în mod direct sau erau ameninţate cu violenţe asupra membrilor familiilor lor.

Al doilea învinuit asigura transmiterea dispoziţiilor către palierele inferioare păstrând legătura permanentă între lider şi executanţi, dar se implica şi în activitatea de racolare a altor persoane în scopul atragerii acestora în activitatea infracţională.

Cea de-a treia persoană cercetată asigura atât necesarul tehnic de echipamente, cât şi atragerea altor parteneri sau executanţi în activitatea infracţională cu cărţi de credit fraudate, având în mod real posibilitatea aceasta datorită multiplelor relaţii pe care le dezvoltase în acest mediu infracţional.

Parte din echipamentele destinate accesării sistemelor informatice şi falsificării instrumentelor de plată electronică erau procurate de către membrii grupării din străinătate, de exemplu din Honk Kong.

Ulterior, aceste dispozitive erau montate şi folosite pentru realizarea operaţiunilor de skimming, la diverse ATM-uri în ţări din Europa (Germania, Ungaria, Spania, Franţa).

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov urmează să fie aduse în vederea audierii peste 20 de persoane.

În cauză s-a cooperat cu autorităţi judiciare şi poliţieneşti din Germania, Spania şi Franţa.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii, Direcţia Operaţiuni Speciale şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov şi al SIPI – Braşov. AGERPRES