În mod normal, termenul "ceas" se referă la un dispozitiv ce indică ora exactă conform unui standard de timp, însă cei care sunt dispuşi să plătească milioane de euro pe un ceas sunt mai puţin interesaţi de timp. Iată cele mai scumpe ceasuri din lume:
1. Joaillerie 101 Manchette. Aceste ceasuri sunt considerate cele mai scumpe din lume. Fabricate de Jaeger-LeCoultre ceasurile sunt de tip brăţară şi vin în două seturi: cu aur alb de 18 carate şi 576 de diamante sau cu 400 de diamante şi 11 pietre onix. Preţul lor, deşi nu este specificat, poate depăşi câteva milioane de dolari.
2. Tour de I’lle. Fabricat de Vacheron Constantin cu ocazia celebrării, în 2005, a 250 de ani de activitate, ceasul este evaluat la 1,5 milioane de dolari. Modelul Tour de I’lle a fost produs în serie limitată, de numai 7 exemplare, indicatoarele pentru ore şi minute fiind realizate din aur roz de 18 carate, la fel şi sistemul de închidere. Cureaua este cusută manual, din piele de aligator.
3. Big Bang Chronograph. Aceste ceasuri sunt produse de Hublot împreună cu Bunter SA. La aceste ceasuri este un pic greu să îţi dai seama cât este ora din cauza diamantelor care acoperă tot cadranul. Preţul este pe măsura: un milion de dolari.
4. Classical Billionaire Tourbillion. Decorat cu 850 de diamante de Corum, acest ceas manual a fost produs în doar zece exemplare. Un exemplar costă 998.000 de dolari.
5. Tecnica Skeleton Chronograph
Seria Tecnica Skeleton Chronograph, creată de Parmigiani Fleurier, este formată din ceasuri din platină cu preţuri de 850.000 de dolari.