Jurnaliștii de la Business Insider au făcut un top al celor mai spectaculoase 56 de clădiri, dar primele 10 sunt de-a dreptul impresionante. Așadar, mai jos regăsiți ocupantele primelor poziții.

Locul 10- “Ideal Palace”(Palatul ideal) din Hauterives, Franța, este rezultatul a peste 33 de ani de muncă a poștașului francez Ferdinand Cheval.

Locul 9 – Biserica Colonia Guell din Catalonia, a cărui architect a fost Antoni Gaudi, nu a fost finalizată, dar cu toate acestea, este o clădire impresionantă.

Locul 8- Palatul italian Civilsation, supranumit “Piața Colosseum” este una dintre cele mai simple și frumoase clădiri ale Romei. Astăzi, clădirea servește ca sediu al renumitului brand Fendi.

Locul 7- Cu 27.000 de metri pătrați mall-ul Emporio din Malmo, Suedia, este cel mai mare centru comercial din Scandinavia.

Locul 6- Crama Bodegas Ysios din Spania este locul unde se obține cel mai bun vin din regiune. Clădirea impresionează prin prisma acoperișul din beton ondulat.

Locul 5- Biserica Temppeliaukio din Helsinki a fost construită într-o stâncă de către doi frați arhitecți Timo and Tuomo Suomalainen. Biserica a fost deschisă în 1969.

Locul 4- Cel mai mare furnal solar din lume se regăsește în Odeillo, Franța. Acesta poate ajunge la temperaturi de peste 3.000 de grade Celsius.

Locul 3 – Muzeul Riverside impresionează prin acoperișul imens din sticlă. Clădirea a fost proiectată de Zaha Hadid și oferă o priveliște extraordinară celor care se plimbă pe malul râului Clyde în Glasgow.

Locul 2- Exteriorul Gare do Oriente este o stație de tren din Lisabona, proiectată de arhitectul spaniol Santiago Calatrava. Clădirea este realizată din turle și aripi mari.

Locul 1- Biserica luterană Hallgrímskirkja din Reykjavík este cea mai mare biserică din Islanda. Arhitectul Guojón Samúelsson a vrut să reprezinte cât mai bine lava care curge din vulcanii activi din Islanda. Și chiar a reușit.