În timp ce Grecia este perceputa ca o destinație de vacanță în mod tradițional, sunt multe companii și organizații care doresc să organizeze întâlniri, conferințe, expoziții și evenimente.

Grecia reprezintă destinația favorită pentru turismul de afaceri, este locul ideal pentru orice ocazie, datorită condițiilor climatice excelente și a frumuseții sale naturale, patrimoniului sau istoric și cultural bogat, ospitalitatății grecești, a serviciilor de înaltă calitate, hotelurilor și locațiilor de conferințe moderne  existe nu numai în centrele urbane mari ci și pe continent și pe insule și nu în ultimul rând a excelentei gastronomii grecesti. Experiența și eficiența organizatorilor greci, prezentarea excelentă a produsului, tehnicile moderne asigură participantilor o sedere productiva si memorabila. Rețineți că perioadele din Aprilie până în Iunie și Septembrie până în Noiembrie pot fi o alegere înțeleaptă atunci când vă planificați evenimentele, deoarece acestea sunt în afara varfului sezonului turistic in Grecia.

Destinația perfectă pentru a clădi echipe trainice

Grecia este o locație frumoasă și interesantă pentru a-ți revitaliza și motiva echipa, fiind țara în care eroii antici au fost inspirați pentru a realiza fapte curajoase, fapte mărețe și acte de rezistență. Multe companii din Grecia oferă itinerarii complete cu activități bine planificate de team building, iar multe adopta  un program în funcție de nevoile fiecărei companii.

Unele companii sunt specializate în organizarea de conferințe și servicii pentru activități de team building, cum ar fi navigație, scufundări și snorkelling, schi nautic, rafting și caiac (în Grecia continentală), canotaj, excursii off-road, escaladă, drumeție, călărie , degustare de vinuri și multe altele.

Infrastructură pentru conferințe

Numeroase conferințe științifice în medicină, arhitectură, științe naturale, științe umane etc. au loc anual în Grecia, ceea ce reflectă semnificația acordată științei inovatoare, oferind participanților posibilitatea de a vizita leagănul științei occidentale. De-a lungul anului, un număr mare de centre de conferințe oferă infrastructură excelentă, oferind servicii de top in destinații cheie, precum Atena, Salonic, Creta, Rodos, Corfu, dar si in locatii din  Igoumenitsa, Ioannina, Alexandroupoli, Santorini și Kos.

Τζαμί Τζισταράκη, τώρα παράρτημα Μουσείου Λαϊκής ελληνικής τέχνης

Informații utile: Asociația Elenă a Organizatorilor de Congrese Profesionale (HAPCO) la www.hapco.gr.

Evenimente de tip corporate în Atena

Atena este o destinație ideală pentru MICE (Meetings, Incentives, Conventions, Exhibitions), care combină infrastructura de ultimă generație, facilități excelente și locatii. Orașul este ușor accesibil din întreaga lume și oferă facilități moderne, divertisment divers și o climă blândă pe tot parcursul anului. Vizitatorii se vor bucura de o rețea de transport prietenoasă, site-uri arheologice majore, cum ar fi faimosul Acropole, numeroase muzee și galerii de artă, restaurante și baruri, și nu în ultimul rând, binecunoscuta ospitalitate greacească.

În Attica, facilitățile acoperă fiecare specialitate și fiecare nevoie. De la iconicul Palat al Muzicii, Zappeion și saloanele luxoase ale hotelurilor centrale si cele situate pe „Riviera ateniană” până la Stadionul Păcii și Prieteniei, fostele stadioane de Badminton și Tae Kwon Doo, precum și Technopolis si Gkazi. În Atena sigur veţi găsi locul perfect pentru turismul de conferință.

Combinați evenimentul care vă aduce aici cu tururi ghidate de muzee și obiective turistice, savuraţi cina la restaurante de renume mondial, distrați-vă într-un bar cosmopolit pe plajă, practicaţi sporturi nautice, yachting, vizitaţi insulele din Argosaronic

Evenimente pentru companii la răscrucea dintre Est și Vest

Salonic este al doilea oraș al Greciei și unul dintre cele mai vechi din Europa. Se află la răscrucea dintre Est și Vest, întinzându-se pe o suprafață de 12 kilometri inconjurat de dealurile joase orientate spre Marea Egee, în punctul cel mai nordic al golfului Thermaikos.

Se mândrește cu o rețea extinsă de transport, cu legături aeriene, rutiere, feroviare și maritime bune, iar locaţia Balcanica centrală il plasează la poarta de intrare în Europa de Est.

Cele mai mari centre de conferințe și evenimente din oraș sunt Centrul de Congrese și Expoziții HELEXPO International și Sala de Concerte din Salonic. În afară de acestea, puteți alege dintre alte 7 centre de conferințe și 39 de hoteluri cu facilități de conferinţe, precum si locații de dimensiuni medii, numeroase restaurante și alte localuri pentru evenimente restrânse. Anual in Septembrie, Centrul Expozițional Internațional de la Salonic devine locaţia ideală din lume pentru afaceri.  Facilitățile sale sunt folosite pentru a pune în scenă o varietate de evenimente – de la spectacole regionale destinate consumatorilor până la expoziții comerciale majore pentru diverse industrii și o audiență internațională.

 

INFORMAȚII UTILE

Biroul de Convenții și Vizitatori de la Salonic (TCV)

http://www.thessalonikiconventionbureau.gr/

Organizația de turism din Salonic

https://thessaloniki.travel/en/