Vladimir Putin, surprins în trening

O nouă înregistrare video de la începutul anilor 1990, apărută recent, îl surprinde Vladimir Putin îmbrăcat în trening. În acea perioadă, liderul de la Kremlin avea părul mai lung.

Înregistrarea video, care nu a fost dezvăluită anterior, a intrat în posesia postul de televiziune finlandez YLE printr-o sursă anonimă.

Liderul de la Kremlin a fost filmat într-o zi de 1 Mai, la scurt timp după ce a primit rolul de consilier al lui Anatoli Sobceak, care era primarul orașului Sankt Petersburg în acea perioadă.

În clip, Putin și Sobceak se angajează într-un joc de tenis de masă alături de personalul de securitate al primarului. Putin, în timpul jocului, poate fi văzut zâmbind și scărpinându-se ocazional la gât. După meciul de tenis de masă, grupul își continuă activitățile, care includ pescuitul.

Putin, conștient de prezența camerei de filmat, se poziționează cu spatele la obiectiv. De pe țărm, cineva îi îndeamnă să își afișeze realizările la pescuit.

Pe drumul de întoarcere, Liudmila, soția de atunci a lui Putin, este înfățișată curățând o știucă, captura zilei. Cele două fiice ale cuplului, Maria și Katerina, sunt, de asemenea, vizibile în apropiere.

Mai mult, în videoclip apare Putin stând alături de Sobceak, cu un aer contemplativ în timp ce primarul își încearcă mâna la jocul de darts.

Vladimir Putin
SURSA FOTO: Kremlin.ru

Filmarea a fost făcută în Finlanda

Aceste imagini au fost înregistrate la o vilă de oaspeți aparținând companiei finlandeze Thomesto, care importa lemn din Rusia. Vila din lemn este situată pe insula Torsö din Raseborg, la aproximativ 100 de kilometri vest de Helsinki, de-a lungul coastei de sud a Finlandei.

Putin s-a întors la Leningrad, cunoscut acum sub numele de Sankt-Petersburg, în 1990, după ce a fost ofițer de informații KGB în Dresda, Germania de Est, timp de cinci ani.

După ce s-a alăturat echipei lui Sobceak, el și-a asumat rolul de șef al comisiei pentru relații externe, unde responsabilitățile sale au cuprins acorduri comerciale și investiții străine. Este demn de remarcat faptul că această perioadă marchează apariția primelor acuzații de corupție la adresa lui Putin.

Potrivit sursei YLE, în timpul acelei vizite, Putin și-a confirmat afilierea la agenția de informații, menționând că a demisionat din KGB în august 1991 ca semn de protest față de tentativa eșuată de lovitură de stat împotriva lui Mihail Gorbaciov.

Prima soție a lui Putin, o persoană plăcută

Liudmila Putina a fost descrisă de către sursă drept o persoană „foarte plăcută”. De asemenea, persoana a adăugat că nimeni nu se putea apropia de Vladimir Putin.

Sursa a mai precizat că acesta era foarte restrictiv și că nici nu fuma sau consuma alcool.

Videoclipul prezintă grupul savurând un prânz relaxat, însoțit de bere și vin, în interiorul unei cabane din lemn. Anatoli Sobceak ocupă locul principal la masă, iar Vladimir Putin poate fi observat mestecând în voie. Atunci când primarului i se servește o bucată generoasă de carne, Putin face o glumă legată de economia de piață. Aceasta fusese recent introdusă în Rusia după prăbușirea comunismului.

Putin, tăcut în timpul vacanței în Finlanda

Potrivit sursei YLE, Putin a menținut un profil scăzut în vila din Raseborg. A adresat o singură întrebare: „Ce s-ar întâmpla dacă „un milion și jumătate de ruși” ar trece granița în Finlanda?”.

Întrebarea sa a venit în contextul în care Rusia se confrunta atunci cu o criză acută de alimente și bunuri de bază, arată The Guardian.

De altfel, liderul de la Kremlin obișnuia să viziteze des Finlanda la începutul anilor 90. Ulterior, după ce a devenit premier și președinte, vizitele au devenit controlate.

Nu în ultimul rând, televiziunea finlandeză spune că videoclipul arată imagini cu Putin departe de cea pe care a dezvoltat-o ulterior.