CRONOLOGIA BOLII

24 august 2003 – Televiziunea americană dezvăluie primle zvonuri cum că Steve Jobs ar suferi o formă de cancer

Octombrie 2003 – Jobs este diagnosticat cu cancer pancreatic şi în încercarea de a evita o operaţie, îşi schimbă complet dieta, conform unui articol din revista Fortune. Apple hotărăşte, în urma consultărilor cu avocaţii firmei, că este mai sigur să nu dezvăluie informaţii despre boală pentru a nu descuraja investitorii.

1 august 2004 – Este data la care Steve Jobs vorbeşte prima oară public despre boala sa. Jobs, în vârstă de 41 de ani la acea vreme, a declarat că a suferit o operaţie de extracţie a tumorii, însă datorită faptului că operaţia a fost făcută din timp nu necesită tratament cu chimoterapie. Tim Cook a condus Apple până în septembrie când Jobs şi-a putut relua activitatea.

12 iunie 2005 – În cadrul unui discurs ţinut la Stanford University, Steve Jobs a vorbit despre boala sa. “Am fost diagnosticat cu cancer în urmă cu un an. Doctorii mi-au spus că nu am şanse de supravieţuire mai mult de 6 luni. În urma unor tratamente, forma de cancer de care sufeream a devenit operabilă. Acum sunt mult mai bine", a declarat şeful Apple.

9 iulie 2008 – La conferinţa de lansare a noului iPhone, Jobs pare să fi pierdut mult din greutate. Apariţia sa generează noi zvonuri legate de starea sa de sănătate.

21 iulie 2008
– Apple dă un comunicat presei prin care anunţă că îngrijorarea legată de starea de sănătate a lui Steve Jobs nu este întemeiată. Investitorii nu sunt convinşi, acţiunile Apple scad cu 10%.

23 iulie 2008
– Pierderea în greutate era cauzată de o altă operaţie pe care Jobs ar fi suferit-o la începutul anului, conform unor surse ale cotidianului New York Times.
5 ianuarie 2009 – Jobs se adresează presei printr-o scrisoare deschisă “Scăderea în greutate a fost cauzată de un dezechilibru hormonal. Remediul pentru această problemă de nutriţie este foarte simplu şi nu va afecta munca mea de la Apple".

14 ianuarie 2009
– Jobs se retrage până în vară, declarând că problemele sale de sănătate sunt ceva mai serioase decât crezuse iniţial.

23 iunie 2009 – Medicii de la un spital din Memphis, Tennessee confirmă că Jobs a suferit un transplat de ficat iar starea sa actuală este excelentă.