Tânăr și cu dorința de a transforma sistemul medical într-unul care să semene cu cele performante din afara țării, Victor Costache a deranjat deja cuiburile de viespi din sănătate. Atacurile la adresa lui vin unul după altul, în special pe non-subiecte și asta probabil pentru a-i perturba activitatea de la minister.

Mai nou, pe rețelele de socializare s-a viralizat informația conform căreia actualul ministru are nici mai mult, nici mai puțin de 21 de consilieri, asta în contextul în care PNL anunță reorganizarea angajaților din instituțiilor publice. Deci o știre negativă. Ceea ce nu este, însă precizat este faptul că Victor Costache are doar 8 consilieri plătiți, restul fiind onorifici, adică neremunerați. Mai exact prestează muncă pe gratis.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății în Guvernul Cioloș, avea, de exemplu 35 de consilieri, dar acesta nu a fost subiect la ora aceea. Pentru că noul ministru dorește să facă schimbări care să ne aducă în secolul XXI, rivalii săi din USR-PLUS, PSD, dar și PNL au început să intoxice opinia publică și să transmită jurnaliștilor într-un mod repetat informații false, mai exact că acesta ar reprezenta în fapt grupări dintr-o tabăra sau alta și că are de gând să scoată din sistem unul câte unul toți medicii de top din România, care au făcut istorie în domeniul lor de activitate.

“Emanuel Ungureanu, deputat USR, care și-a finalizat cu greu studiile de Filosofie și Istorie, se visează ministru al Sănătății și nu pierde nicio ocazie să-și facă de râs partidul și pe liderul Dan Barna, având de multe ori abordări ridicole cu privire la situația sistemului sanitar”, ne-a declarat unul dintre colegii săi din Parlament. Conform mai multor surse, acesta ar încerca să inducă ideea că Victor Costache este “omul lui” și că ar avea control total cu privire la deciziile pe care noul ministru le va lua, ceea ce este evident fals. În fapt, acesta dorește doar să creeze publicului iluzia că ar fi un om influent și să se profileze ca viitor ministru al Sănătății într-un eventual Guvern USR-PLUS.  El de asemenea încearcă să-i creeze o imaginea negativă ministrului Victor Costache, dar fără să-și asume personal acest lucru. Potrivit surselor noastre, Emanuel Ungureanu nu este luat în calcul de decidenții puterii din alianța din care face parte, așa că șansele lui de a ajunge vreodată ministru sunt nule. Cel puțin în România Normală, pe care românii au ales-o în proporție de aproape 70%.