Cu două zile înainte de intrarea în vigoare a facilităților, nu se știe când vor circula studenții gratuit cu trenul

De la 1 februarie, studenții de la universităţile de stat, dar şi de la cele private acreditate sau autorizate ar trebui să circule gratuit cu trenul.

Studenţii de la universităţile de stat, dar şi de la cele private acreditate sau autorizate vor beneficia de gratuitate la transportul intern feroviar începând de miercuri, a declarat secretarul de stat pentru învăţământ superior Gigel Paraschiv, citat de Agerpres. „Este vorba de 464.273 de studenţi. Sunt toţi studenţii beneficiari, nu există niciun fel de discriminare – dacă sunt la universităţi de stat sau universităţi private. Nu există niciun Studenţii de la universităţile de stat, dar şi de la cele private acreditate sau autorizate vor beneficia de gratuitate la transportul intern feroviar începând de miercuri, a declarat secretarul de stat pentru învăţământ superior Gigel Paraschiv, citat de Agerpres. „Este vorba de 464.273 de studenţi. Sunt toţi studenţii beneficiari, nu există niciun fel de discriminare – dacă sunt la universităţi de stat sau universităţi private. Nu există niciun fel de discriminare legată de vârstă. (…) Singura condiţie este ca instituţia de învăţământ superior să fie autorizată sau acreditată, deci să fie recunoscută de minister. Impactul bugetar este undeva la aproximativ 100 de milioane de lei pe un an. Gratuitatea este valabilă pe tot anul calendaristic. Anul universitar începe la 1 octombrie şi se încheie la 30 septembrie anul următor”, a explicat secretarul de stat. Am întrebat Ministerul Transporturilor dacă au primit normele de avizare privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi și studenți de la Minsterul Educației. Astăzi, (n. red. 30 ianuarie), Ministerul Transporturilor a postat în dezbatere publică, proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi și studenți. “Normele sunt pe circuitul de avizare, este vorba de un volum mare de semnături pentru aceste norme de aplicare ivind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi și studenți. Toți operatorii feroviari de călători sunt obligați să elibereze legitimații de călătorie gratuite pentru studeți. Normlele sunt în proces de avizare”, ne-au explicat oficialii MT.

Guvernul a aprobat, la începutul acestei luni, o ordonanţă de urgenţă care prevede că studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.fel de discriminare legată de vârstă. (…) Singura condiţie este ca instituţia de învăţământ superior să fie autorizată sau acreditată, deci să fie recunoscută de minister. Impactul bugetar este undeva la aproximativ 100 de milioane de lei pe un an. Gratuitatea este valabilă pe tot anul calendaristic. Anul universitar începe la 1 octombrie şi se încheie la 30 septembrie anul următor”, a explicat secretarul de stat. Am întrebat Ministerul Transporturilor dacă au primit normele de avizare privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi și studenți de la Minsterul Educației. Astăzi, (n. red. 30 ianuarie), Ministerul Transporturilor a postat în dezbatere publică, proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi și studenți. “Normele sunt pe circuitul de avizare, este vorba de un volum mare de semnături pentru aceste norme de aplicare ivind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi și studenți. Toți operatorii feroviari de călători sunt obligați să elibereze legitimații de călătorie gratuite pentru studeți. Normlele sunt în proces de avizare”, ne-au explicat oficialii MT.

Guvernul a aprobat, la începutul acestei luni, o ordonanţă de urgenţă care prevede că studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.