"Se va crea o Brigadă de Poliţie pentru Transportul Urban şi va avea două departamente: departamentul pentru metrou, transportul subteran, şi un departament pentru transportul de suprafaţă. Cel pentru subteran funcţionează şi în acest moment şi cu rezultate foarte bune. Urmează să formăm acest departament pentru transportul de suprafaţă. Vor fi mai multe echipe de poliţişti care vor acţiona, în principal, pentru prinderea în flagrant a celor care fură în mijloacele de transport în comun. Această brigadă de poliţie urmează să fie înfiinţată chiar de la 1 februarie. Operaţionalizarea ei efectivă va dura puţin. Eu cred că până la finalizarea primului trimestru vom avea o structură operaţională. Am făcut acest lucru pentru că am văzut că în mijloacele de transport furturile mai ales au crescut şi atunci am considerat necesar că trebuie să avem o structură dedicată acestui tip de criminalitate. Creşterea furturilor din buzunare în mijloacele de transport în comun a fost destul de importantă, peste 50% faţă de anul 2011 şi asta ne-a determinat să reconstituim această structură care a existat în urmă cu ani de zile", a anunţat şeful DGPMB, Cornel Ciocoiu, cu ocazia bilanţului.

Şeful Poliţiei Capitalei a spus că peste 200 de poliţişti vor lucra în această brigadă.

De asemenea, el a precizat că şefii de la Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) susţin această idee pentru a veni în sprijinul oamenilor şi a le oferi siguranţa în timpul călătoriei.

În anul 2012, numărul infracţiunilor referitoare la furturile din buzunare şi genţi a fost de peste 3.700, cu 16% mai mult decât în 2011.

Totodată, Cornel Ciocoiu a afirmat că vrea să înfiinţeze o secţie de poliţie şi în Centrul Vechi al Capitalei care să aibă, până la sfârşitul anului, 80 de poliţişti ce vor asigura ordinea publică în acea zonă.

“Vom face o secţie de poliţie pentru zona veche a Bucureştiului. Va fi o secţie de poliţie puţin atipică faţă de restul secţiilor pentru că vreau să tratăm centrul Bucureştiului şi centrul istoric ca o zonă specială de siguranţă publică. Aici este limita între mai multe sectoare ale Bucureştiului şi problema de a redirecţiona forţe către zonele limitrofe ale sectoarelor totdeauna este o problemă majoră a secţiilor de poliţie pentru că trebuie să lase alte zone descoperite. Acum am creat această entitate care va deveni operaţională în curând. Am şi crescut numărul poliţiştilor chiar de la 1 decembrie când am mai adus 30 de poliţişti şi vreau să ajungem la 80 în acest an”, a completat Cornel Ciocoiu.
Sursa: Agerpres