Din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile din România au fost nevoite să aplice anumite măsuri drastice pentru a limita răspândirea virusului.

Printre aceste măsuri se enumeră și statul în casă și având în vedere că în perioada acesta are loc Paștele ortodox, românii nu au voie să meargă să ia Lumina Sfântă ca în fiecare an.

În acest context, gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre reacțiile Bisericii Ortodoxe Române, mai exact despre reacția Patriarhului Daniel, redată mai jos.

„În această vreme de epidemie, cea dintâi întristare a bisericii este că preoții se roagă, în biserică, fără participarea fizică a credincioșilor”.

În urma acestei declarații, CTP a comentat mesajul pe care Patriarhul Daniel l-a transmis credincioșilor.

„Eu sunt atent la declarații. Cea mai mare tristețe a preoților nu este că mor zilnic români din pricina acestui virus și că vor mai muri. Nu aceasta este cea mai mare tristețe a dlui Daniel și a BOR, ci că nu au credincioși la slujbă, adică nu au clienți. Păi tristețea asta o au și proprietarii de restaurante care poate dau acum după muște imaginare prin sala de mese, ca nu e nimeni pe acolo”, a zis acesta.

Președintele Iohannis nu știa de acest acord între MAI și BOR

”Nu, în niciun caz nu putea să știe de protocolul ăsta. Nu, nu știa chiar deloc! Pentru că dacă ar fi știut l-ar fi blocat. Ce-au spus? „Lasă-l domne pe președinte, că are mandat pe cinci ani, n-are probleme electorale, noi avem, săracii de noi”, a zis domnul Orban. „Marcele, bine, bine că ai făcut ăsta, ca să ne voteze și pe noi credincioșii”.”, a spus acesta la Digi 24.