Cristian Tudor Popescu a făcut marți aprecieri pozitive la adresa anunțului făcut de Președintele Klaus Iohannis cu privire la prelungirea cu 30 de zile a stării de urgență, în contextul epidemiei de coronavirus.

În același timp, jurnalistul a criticat în termeni foarte duri declarațiile unor șefi de partide, care au arătat deja că nu intenționează să voteze în Parlament prelungirea stării de urgență.

”Un mesaj binevenit”

”Este corect și binevenit mesajul. Este nevoie de acest mesaj pentru că tensiunea socială crește. Crește și tensiunea politică, iar diverse personaje încearcă să tensioneze această situație.

E nevoie pentru că șefi de partid, Ciolacu și Ponta, doresc și intenționează să nu voteze starea de urgență în Parlament. Dacă vor face asta e un act iresponsabil, chiar criminal”, a spus CTP, în direct la Digi 24 TV.

”Guvernul, autoritățile, în clipa de față, fac greșeli, dar ca răspuns la aceste greșeli să nu votezi starea de urgență? Ce să întâmplă dacă nu votezi starea de urgență. Iese lumea în stradă.

”Presiune din partea fake news-urilor”

Există o presiune și din partea fake news-urile. Au apărut teorii cu profesorul belgian cum că românii au gene bună față de vestici. Noi ca brazii. Pe noi nu ne atinge coronavirusul”, a adăugat el.

În context, trebuie precizat că Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți prelungirea stării de urgență pentru alte 30 de zile.

Decretul semnat de președinte urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Starea de urgență este prelungită până pe 14 mai.

În termen de 5 zile Parlamentul trebuie să voteze prelungirea stării de urgență.