Cristian Tudor Popescu a declarat, în cadrul emisiunii, ca Florin Cîțu este respingător și lipsit de empatie.

„Domnul Cîțu nu gândește rău din punct de vedere economic. În schimb, comportamentul lui… Cîțu a ținut să comunice în spațiul public ca și cum el a pus restricțiile, el personal. De ce să facă asta? De ce nu a apelat la Parlament ca să își asume toată lumea decizia? Pentru că el este Superman., a declarat acesta.

Ca prim-ministru trebuie să ai competență și conștiință

De asemenea, gazetarul l-a taxat pe Florin Cîțu pentru gafele făcute de-a lungul manadatului.

”La fel și problema cu pâinea. L-am văzut acum, din nou, încercând să justifice ce a spus atunci. Vai de mine, a dat din lac în puț. A spus că el a fost foarte sincer, că ar fi putut da un răspuns clasic cum fac politicienii <<Nu eu fac cumpărăturile>>. Băi tovule, nu te-a întrebat nimeni dacă ai fost sincer. Nu era vorba aici de sinceritate sau de ce tip de răspuns să dai. Era vorba de competență și conștiință. Să știi cât costă o pâine standard, să știi cât costă țigările, chiar dacă nu sunt un produs esențial și chiar dacă tu nu fumezi. Dacă ești prim-ministru trebuie să ai toate lucrurile astea în minte în fiecare moment, pentru că te ocupi de cetățeni. Nu ți-a cerut nimeni să fii sincer, ți-a cerut să fii competent și să ai ceva conștiință și ceva empatie față de oamenii pe care îi guvernezi, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Gazatarul condamnă atitudinea primului-ministru și declară că dacă ar fi să caracterizeze atitudinea într-un cuvânt, acela ar fi – respingător.

La început se află zicerea despre ursul Arthur, aia a fost inaugurarea. <<Poate nu e cel mai mare urs din România. A fost omorât, dar poate nu e cel mai mare urs>>. Singurul cuvânt pe care pot să-l folosesc în legătură cu aceste atitudini ale domnului Cîțu este: respingător. Asta face domnul Cîțu, creează o reacție de respingere oamenilor, firească. Aceste acte de <<asta e pofta ce am poftit eu, facem așa că așa vreau eu>>. Domnul Cîțu e lipsit de orice empatie, parcă nu îi vede pe oamenii pe care îi guvernează”, a adăugat acesta.

Florin Cîțu afectează imaginea PNL?

CTR consideră că declarațiile și comportamentul lui Florin Cîțu afectează scorul, imaginea și încrederea în PNL.

”Asta este grav și afectează imaginea, scorul electoral și încrederea în PNL și în Guvern, comportamentul acesta care este de cele mai multe ori gratuit. Domnul Cîțu putea să evite toate aceste situații, nu era nevoie, la fel cum putea să evite demiterea lui Stelian Ion, care, să nu se înțeleagă că era un ministru bun la Justiție.

PNDL-ul nu era o urgență. Cîțu a vrut să dea PNDL-ul pentru Congresul PNL ca să fie popular printre primari iar USR PLUS a zis <<Bine, dar nouă ce ne iese din afacerea asta? Nimic? Să ne iasă și nouă ceva>>. Era o situație politică tipică de negociere românească.

Cîțu avea clar spațiu de negociere, nu a făcut așa, nu a negociat, l-a dat afară pe Stelian Ion. Cel care a creat criza politică este Cîțu, să fie foarte clar”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.