CTP a discutat la Digi24 despre posibilitatea ca șeful DSU, Raed Arafat, să fie propus pentru funcția de premier, după ce Guvernul Orban a fost demis în urma unei moțiuni de cenzură.

 

„Dîncu, Pricopie și Socol nu contează. Astea sunt nume de înălțat zmeul. Raed Arafat contează. Dacă s-ar ajunge la o susținere a lui Raed Arafat de către PSD, Pro România și se mai găsește cineva, s-ar putea să aibă o mare problemă dl Orban, pentru că Raed Arafat își păstrează în continuare priza la public. Altfel ar fi fost dat afară de lungă vreme, după evoluțiunile sale din campania electorală și după filmul cu ce s-a întâmplat la Colectiv. Ar fi trebuit dat afară după situația politică – nu vreau să vorbesc aici despre darea afară sau nedarea, demisie sau… nu – în mod normal ar fi speculat asta noua putere, pentru că Raed Arafat e PSD-ist, pentru a-l da jos”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Nu este prima oară când numele Raed Arafat apare în lista pentru presupuși premieri. Numele său se afla oricum printre cele vehiculate, alături de Remus Pricopie, Vasile Dîncu și Cristian Socol, pentru a fi propuse de PSD și Pro România, la consultările de la Cotroceni.

 

Cu ce propunere vine PSD?

Liderul PSD Marcel Ciolacu și liderul Pro România, Victor Ponta au anunțat că vor merge la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, cu propunerea ca premier să fie numit Pricopie.

Iohannis a anunțat pe de altă parte, că va anunța joi pe cine va numi premier și că dorește în continuare alegeri anticipate.