Cristian Tudor Popescu a ținut să puncteze că jurnalistul Cătălin Țepelin este un ziarist foarte bun și un om cinstit. Cei doi au avut, de altfel, o colaborare la Gazeta Sporturilor. A durat mai bine de 2 ani în modul cel mai corect și profesionist cu putință, a spus CTP.

„Acum, domnul Țepelin și-a dat demisia din funcția de redactor-șef. De ce? Pentru că nu s-a supus patronilor, jivinele cu sânge rece numite trustul Ringier”, a comentat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu, episod dur cu cei de la Ringier

Cristian Tudor Popescu a spus că era sigur că așa se va întâmpla. El a menționat că „știe firma asta”. CTP a dezvăluit că „s-a ciocnit” cu ei când era președintele Clubului Român de Presă.

„Pe atunci încă mai speram că o companie occidentală de media poate să fie un exemplu de etică a meseriei pentru jurnaliștii români. Ringier m-a trezit din iluzie”, a continuat  jurnalistul.

Motivul care a dus la o reacție a Clubului Român de Presă

El a susținut că au publicat în Libertatea, în pagina întâi și la interior, fotografii în culori „de cururi și țâțe alături de fotografii gros-plan de trupuri sfârtecate, ale muncitorilor uciși într-o explozie groaznică, cred că la Galați”.

În fața sesizării trimise din partea CRP, al cărui membru Ringier era Cristian Tudor Popescu, aceștia au reacționat „urinând de la balcon”.

„Altceva în afară de tiraj, publicitate, profit nu îi interesa. Avea ce să învețe presa românească de la ei… Acum, Cătălin Țepelin nu a vrut să muște din cașcavalul jurnalismului vopsit, în favoarea caselor de pariuri sportive, împreună cu Ringier. A plecat”, a continuat CTP.

Țepelin reprezintă o specie în faza finală de extincție

El a spus ce se întâmplă în marea majoritate a mass-media din România. În opinia sa, „colaborarea” de acest soi între patron și jurnaliști funcționează fără hopuri.

„Domnul Țepelin reprezintă o specie în faza finală de extincție”, a mai spus gazetarul, pe Facebook.

El a menționat că în semn de solidaritate față de Cătălin Țepelin și cu părere de rău a despărțirii de cititori, „încetez să mai public în Gazeta Sporturilor„.

Cătălin Ţepelin a reacționat după ce a fost concediat de către conducerea trustului Ringier. El susține că a fost dat afară deoarece s-a împotrivit unor decizii. Acestea mergeau împotriva principiilor unei prese independente. Concedierea lui vine după ce Gazeta Sporturilor și Libertatea au reclamat, oficial, presiuni în cazul unor „articole sensibile despre industria pariurilor”. Țepelin a lucrat timp de două decenii pentru GSP. Decizia concedierii lui a fost anunțată de către Cătălin Tolontan pe Facebook.