Victor Ciutacu l-a demolat pe Tolontan

Redactorul-șef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Țepelin, a fost înlăturat de patronii elvețieni de la Ringier. Ţepelin (44 de ani) a părăsit marţi redacţia, a informat marți GSP pe contul de Facebook al publicației.

Jurnaliştii de la GSP şi Libertatea l-au aplaudat la plecare, aşa cum se vede din videoclipul postat mai jos.

În 2018, Cătălin Ţepelin prelua funcţia de la Cătălin Tolontan. Ţepelin este preşedinte al APS (Asociaţia Presei Sportive din România).

Comentariile la anunțul postat pe mai multe rețele de socializare au curs. Unul dintre cei care a reacționat a fost Victor Ciutacu.

„După Mihnea Vasiliu, l-ai dat pe gheață și pe Cătălin Țepelin! Asta de bine ce v-a ieșit auditul comandat de Ringier, cu rezultatele căruia te-ai lăudat.

Se strânge lațul, supraviețuitorule! Dacă te-a mâncat în cur ca pe maimuțe, acum te scărpini. Nu, mai bine, în loc să încerci inutil să desființezi politic o televiziune, cu liste prefabricate de soroșiști indignați, băgai tu capul în pământ când și-a luat zilele colega voastră? Tu nu și nu, Batman. Ia și joac-o și p-asta!” a comentat Victor Ciutacu la adresa lui Cătălin Tolontan, fostul șef al „gazetei”.

Industria jocurilor de noroc a făcut … jocurile

Concedierea intempestivă a lui Cătălin Ţepelin vine şi în contextul în care GSP a găzduit un editorial dur al lui Cătălin Tolontan (coordonator editorial) la adresa firmelor de pariuri.

„Prin complicitatea clasei politice, păcănelele şi pariurile au luat prizoniere segmente ale societăţii şi au dereglat instrumente de control democratic”, scria Tolontan.

Tolontan cita în editorial şi un text al lui Cătălin Ţepelin din luna februarie.

”Casele de pariuri nu mai au mult timp la dispoziţie, e momentul să deschidă ochii. Societatea le blamează, uneori de-a valma, fără nuanţe, aşa cum se întâmplă când se urnesc mişcările tectonice” a scris Tolontan.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, concedierea lui Ţepelin nu ar fi străină de industria jocurilor de noroc. La o simplă căutare pe site-ul GSP, casele de pariuri au o serie de advertoriale în publicaţia sportivă, iar multe bannere publicitare promovează companii de jocuri de noroc şi case de pariuri.

Cătălin Ţepelin lucra de peste 20 de ani la Gazeta Sporturilor, publicaţie la care a avut de-a lungul timpului mai multe roluri. A pornit ca reporter, şef de secţie, project manager şi digital manager.

În anul 2018 a preluat de la Cătălin Tolontan conducerea editorială a Gazetei Sporturilor.