CTP consideră că vânătoarea de plăcere ar trebui interzisă: Este un obicei la fel de ticălos ca sclavia

Gazetarul a vorbit despre cazul ursului Arthur, dar a vorbit și despre faptul că români importanți din țară practică și ei vânătoarea de plăcere. Cristian Tudor Popescu a precizat că, din păcate, sunt mai multe specii de animale care au suferit din cauza oamenilor, făcând referire la cai, câini și chiar pisici.

”Asta cu omorârea, uciderea, împușcarea ursului de către acest prinț „von und zu Lingănștain” ăsta… sau cum îl cheamă… Că a venit prințul ăsta de nu știu unde și a omorât ursul nostru românesc. Asta ne spun patrioții din partidul AURolacilor.

Dar, când au fost omorâți zeci, dacă nu sute… nu-mi mai amintesc cifra exactă, îmi amintesc doar priveliștea aceea de mistreți de la Balc… După ce Adrian Năstase pierduse alegerile prezidențiale în 2004, în iarna lui 2005 s-a dus la Balc, la invitația prietenului său Ion Țiriac, și acolo, împreună cu alte personaje, alți potentați, atât români, cât și străini, au făcut – nici măcar o vânătoare… au făcut un măcel la Balc.

Ăia, Țiriac și Năstase… Țiriac și Năstase, acum îmi dau seama… Țiriac și Năstase Adrian erau „zu”, „und”, „Lingănștain”, de prin Europa? Nu, erau români! Atâtea și atâtea animale au fost omorâte, și nu numai la vânătoare. Au fost omorâți cai, bătuți până când au căzut în genunchi și au murit. Au fost chinuiți și omorâți câini în țara asta, pisici, de către români.

Deci, pentru mine, orice persoană care practică vânătoarea în sensul uciderii din plăcere a unor animale, este un om rău, cu care eu nu vreau să am de a face. E un om rău. Fundamental, în ființa lui este un om rău.

Poate să aibă familie, copii, să fie un cetățean respectabil, cu avere, cum de altfel se și întâmplă, că nu se duc amărăștenii la vânătoare, dar toate astea ascund în spate un om fundamental rău.

Eu când am auzit de așa ceva, în legătură cu persoane cu care am avut de a face, acela a fost momentul – faptul că respectivul se ducea la vânătoare – acela a fost momentul în care m-am despărțit mental, a început despărțirea mea de persoana respectivă.

De pildă, asta s-a întâmplat cu Mircea Dinescu. Mi-a spus la un moment dat, și l-am întrebat: „Ai fost la vânătoare?”. Mi-a povestit că a fost la vânătoare: „Da, te mai duci și la vânătoare!”. Nici nu l-am mai întrebat ce a vânat. Mi-a fost de ajuns. De Ion Țiriac v-am spus mai devreme.”, spune CTP.

Prințul Emanuel, un laș

Gazetarul a continuat prin a spune că prințul Emanuel, cel vinovat de moartea ursului Arthur, este un laș. El a subliniat că oamenii de acest fel sunt răi. CTP a fost dur cu privire la ceea ce s-a întâmplat în Bihor, atunci când un vânător a fost împușcat în cap, subliniind că nu se bucură de ceea ce s-a întâmplat acolo, dar așa vede și vânătorul cum este să fii în locul ursului.

”După părerea mea, acest „Lingănștain”, ca și orice ins care se duce să omoare animale în felul ăsta, în primul rând este un laș, pentru că nici măcar nu este vorba de o vânătoare ca în Hemingway, adică ai arma, eventual cu doar un glonț pe țeavă, iar spre tine vine rinocerul, lansat… Câteva tone, cu cornul ăla, vine spre tine lansat. Ai foarte puțin, în carcasa din față a rinocerului, unde să-l lovești, astfel încât să-l ucizi și glonțul să nu devieze. Dacă reușești lucrul ăsta, atunci l-ai ucis. Dacă nu, vei fi făcut carne de mici de către rinocer.

Bineînțeles, că nu sunt de acord nici cu așa ceva… E o sălbăticie din partea omului ceea ce face, dar măcar e mai cinstit. Pe când la toți inșii ăștia li se aduc animalele cu hăitași, cu gonaci, li se aduc în bătaia puștii și stau acolo… au servit o bere, o fleică și după aia pac, trag în bietul animal care nu are nicio șansă. Sunt lași și răi astfel de oameni.

Și să vă mai spun ceva. Nu vărs nicio lacrimă și nu-mi pare câtuși de puțin rău de persoana… mă rog trebuie văzut ce a fost acolo, dar, în Bihor, un ins care participa la o partidă de vânătoare a fost împușcat în cap. În comuna Remetea.

Cred că orice ins care participă la așa ceva, pentru mine nu este o nenorocire, în legătură cu un astfel de ins, dacă primește un glonț în cap. Ca să vadă și el ce simte ursul în clipa în care tragi în el. Lipsit complet de apărare, cu tine care stai acolo, ai toate avantajele de partea ta și-l ucizi.

Nu mă bucur, am spus că nu e nicio nenorocire, că nu vărs nicio lacrimă. Nu înseamnă că mă bucur. Dar cine se duce la vânătoare și ia un glonț în cap, să fie sănătos… Cine se duce să ucidă în felul ăsta, să-și asume.

Mă refer la vânat din plăcere. Vânătorul profesionist, ăla oficial, de la stat, care se duce cu ordin de la Ministerul Mediului, când este vorba de pildă de un animal turbat, care trebuie să fie eliminat, ucis, da, sigur, vânătorul profesionist se duce și-l ucide.”, spune CTP.