Prințul Emanuel, acuzat că l-a împușcat pe ursul Arthur, se apără: Nu eu l-am ucis. Am dovezi

Potrivit interviului acordat, prințul Emanuel spune că a ucis un urs în România, dar că acesta nu este ursul Arthur, ci un urs special eliberat pentru vânătoare. El spune că are fotografii care atestă spusele sale.

„După ce un urs a pătruns frecvent în așezări, a fost clasificat ca periculos de către autoritățile române responsabile și eliberat pentru tragere.

Am dobândit legal și am exercitat autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile”, a declarat prințul, potrivit publicației Kronen Zeitung.

El a spus că îi pare extrem de rău și își prezintă scuze.

„Îmi pare extrem de rău și prezint scuze pentru faptul că a fost creată o impresie care a făcut ca mulți oameni să aibă sentimentele rănite.

Vânătoarea are o lungă tradiție pentru familia noastră. În acest caz, a servit și pentru evitarea pericolului”, a mai spus prințul.

Dosar penal după uciderea ursului Arthur

După ce prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein a declanşat un adevărat scandal, ajuns între timp şi în presa internaţională, prin uciderea ursului Arthur, anchetatorii din România au luat primele decizii.

Astfel, a fost deschis un dosar penal în urma acestui incident. Cercetările pentru braconaj şi uz nelegal de armă sunt efectuate de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc, spun surse judiciare, potrivit g4media.ro.

Săptămâna aceasta, asociaţiile Agent Green (România) şi VGT (Austria) l-au acuzat pe prinţul austriac că, în luna martie a acestui an, a venit în ţara noastră şi a ucis cel mai mare urs din România, deşi derogarea primită era pentru o ursoaică cu pui care cauza pagube unor ferme din localitatea Ojdula, judeţul Covasna.

Prințul nu a omorât ursoaica vizată, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu venise niciodată în apropierea localităților.

Sursa foto: Agent Green