Cristian Tudor Popescu a atras atenţia asupra unei prevederi scandaloase din lege, care permite candidaţilor la alegerile prezidenţiale să deconteze cheltuieli electorale de până la 10 milioane de dolari, atât timp cât au obţinut cel puţin 3% din voturi. Jurnalistul că este „o cifră absolut scandaloasă” şi arată şi cum unii candidaţi rău-intenţionaţi ar putea abuza de această lege.

„Să vă uitați la cei care au peste 3%, 3% sau mai mult, dintre candidați. Știți ce se întâmplă? Pentru fiecare dintre aceștia, dumneavoastră îi veți plăti campania electorală, deși n-ați votat pentru respectivul, puteți să votați numai pentru unul. Pentru toți ceilalți care au depășit 3% pot, conform Legii 334 / 2006 republicată, pot să-și facă o campanie de maximum 20.000 de salarii minime pe economie, adică 10 milioane de dolari, stimați telespectatori. Nu mi-a venit să cred, dar așa este! Este o cifră absolut scandaloasă.

Eu înțeleg ideea, să dai ceva de la stat pentru ca și cei fără mari posibilități materiale, care nu au avere, să poată să se înscrie în această cursă. Dar nu 10 milioane de dolari! O cifră mult mai rezonabilă, mai mică.  În plus, vă dați seama ce se poate face? Respectivul face un 3 – 4%, își face campania asta cu agenții de publicitate, cu televiziuni, și acolo se poate aranja foarte frumos umflarea prețurilor. E o posibilitate”, a declarat Cristian Tudor Popescu, invitat în platourilor Ştirilor Pro TV.