Jurnalistul Cristian Tudor Popescu șochează din nou prin duritatea limbajului folosit într-o emisiune de televiziune.

El susține că pedeapsa pentru profesorul care îndeamnă elevii, la oră, să nu poarte măști de protecție, ar trebui să fie trimiterea bărbatului la cimitir pentru a face muncă în folosul comunității, săpând gropile pentru înmormântarea celor uciși de Covid-19.

Omul este ”un soi de troglodit” care folosește copiii ca pe ”o masă de manevră”, pentru a-și transmite mesajul, acuză CTP.

”Mi se pare o chestiune penală”

”Prima întrebare pe care mi-am pus-o, văzând acest filmuleț, este cum de a ajuns profesor acest specimen. Este un soi de troglodit care articulează limba română și la figură și la plex și care a comis, în primul rând, adică ceea ce șochează înainte de orice, este utilizarea elevilor în această acțiune a sa. I-a utilizat ca o masă de manevră, ca pe niște animale, ca pe o turmă.

Stăteau elevii în clasă și repetau ceea ce le spunea profesorul: «E adevărat că așa și pe dincolo? -Da!».

Asta mi se pare o chestiune penală. Nu știu cum ar putea să mai rămână în sistemul didactic această persoană. Normal mi se pare ca în 24 de ore să fie dat afară din orice școală din țara asta, să nu mai aibă dreptul vreodată să mai predea”, a afirmat Cristian Tudor Popescu, la Digi 24 Tv.

”Este o zădărnicire totală”

Iar faptul că profesorul nu poate fi suspendat câtă vreme Inspectoratul Școlar Județean Bihor derulează ancheta și că poate preda în continuare este un lucru “foarte grav”, spune gazetarul.

”Dacă această persoană rămâne să predea în continuare cu atributele de profesor, după părerea mea este o zădărnicire totală a tot ceea ce se face în clipa de față în lupta cu acest virus. «Haideți să ne smulgem toți măștile, să nu ne mai pese, să ne îmbolnăvim în masă și să scape cine poate».

Eu l-aș trimite pe acest domn la cimitir să facă muncă în folosul comunității, să sape gropile pentru înmormântarea celor uciși de Covid-19.

Acest ins a folosit sala de clasă, platită de la buget de stat, s-a folosit de elevii veniți aici să învețe, s-a folosit de titlul său de profesor pentru a-și promova aceste idei. Așa ceva nu poate să nu fie sancționat și nu poate să continue.”, a tunat jurnalistul.

”Să protesteze, dar nu în calitate de profesor”

”Și după ce este dat afară din sistemul școlar nu are decât să posteze câte filmuleț dorește, să nu i se ia libertatea de expresie, să se ducă prin piețe împreună cu Cristi Puiu și Viorel Cataramă și să protesteze, dar nu în calitate de profesor”, a mai precizat el.

Cristian Tudor Popescu a mai afirmat că unii părinți sunt de acord cu acest comportament, în vreme ce alții sunt împotrivă.

”Unii dintre ei (părinții) vor spune «Bravo!». Există și astfel de oameni. Vor spune «Iată, un om care are curaj». Însă sunt și alții care ar trebui să îl acționeze în justiție pe acest individ care pune în primejdie viețile oamenilor prin ceea ce face.

E posibil ca în țară, în multe sau unele dintre școli, să mai existe astfel de evenimente de care nu știm. N-avem cum să le stăpânim. Sunt cu siguranță și alții care fac lucrul acesta”, a explicat CTP.

”Elevii să reacționeze și să protesteze”

Cristian Tudor Popescu spune că ar vrea ca elevii să reacționeze și să protesteze împotriva unui astfel de comportament care încurajează nepurtarea măștii.

”Ar trebui să reacționeze elevii. Aș spera ca în fața unor astfel de troglodiți, care pot să fie și criminali, să reacționeze elevii, să se ridice și sa îi spună «Domnule profesor, la ce ne îndemnați dumneavoastră pe noi? Ne îndemnați să ne îmbolnăvim? Ne îndemnați să ne îmbolnăvim părinții, ducându-ne acasă, și bunicii. De ce ne spuneți lucrul ăsta?

Purtăm măști și respectăm distanțarea fizică nu pentru că suntem într-o dictatură, nu pentru că suntem tratați ca niște animale în țarcuri, ci pentru că vrem să trăim și noi și familiile noastre». Asta aș aștepta să facă elevii și aș aștepta să spună părinților acasă ce face domnul profesor la ore sau să spună directorului școlii și aceste persoane responsabile să se adreseze autorităților în astfel de cazuri.

Nu trebuie să li se taie capul acestor profesori. Trebuie să li se interzică să mai fie profesori”, a conchis gazetarul.