“Proiectul de reorganizare a spitalelor merge înainte, nu am renunţat în niciun caz la proiectul de reorganizare a spitalelor. Vom face o reanalizare şi facem această reanalizare a situaţiei fiecărui spital. În funcţie de lista finală pe care o vom stabili pentru reprofilare, în mod cert ele nu vor avea finanţare de la CNAS de la 1 aprilie. Trebuie să se reorganizeze în altceva, cămin de bătrâni sau centre de permanenţă", a spus ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
În cazul în care autorităţile locale refuză desfiinţarea spitalelor, acestea vor trebui să se descurce după 1 aprilie fără bani de la buget.
“Autorităţile locale au decizia, obligaţia Guvernului a fost de a oferi soluţii de transformare a instituţiilor respective în cămine de bătrâni, cu finanţare de la stat, în centre de permanenţă, cu finanţare de la bugetul de stat. Oricum, prin transformarea centrelor de sănătate în centre de permanenţă, locuitorii acelor zone vor avea mai mult decât au astăzi. Ei nu au seara sau noaptea niciun medic la care să se adreseze. Personalului medical i se va oferi pe fiecare specialitate post pe aceeaşi specialitate la alt spital din judeţul respectiv", a arătat Cseke.