Opel Crossland X este disponibil cu o gamă de cinci motoare. Toate unitățile pe benzină cu trei cilindri și cele diesel cu patru cilindri sunt motoare de ultimă generație, fabricate integral din aluminiu.

Versiunea de bază a modelului alimentat cu benzină este motorul de 1.2 litri cu putere de 81 CP. Urmează motorul turbo de 1.2 l cu injecție directă de benzină și trei variante de transmisie diferite. Versiunea ECOTEC  este disponibilă cu o transmisie cu cinci trepte cu nivel redus de frecare și dezvoltă 110 CP. La fel de puternic este motorul turbo de 1.2 litri cu trei cilindri în combinație cu transmisia automată cu șase trepte. Motorul vârf de gamă este 1.2 Turbo de 130 CP, care generează un cuplu maxim de 230 Nm de la 1.750 rpm și este disponibil cu transmisia manuală cu șase trepte de viteză.

Gama de motorizări include și trei propulsoare diesel cu supraalimentare. Varianta cu motor diesel de 1.6 l este disponibilă de la 15.320 de euro, dezvoltă o putere de 99 CP și oferă un cuplu maxim de 254 Nm la 1.750 rpm. Există și o variantă ECOTEC și mai economică a acestui motor, cu sistem Start/Stop, care are un nivel al emisiilor de doar 93 g de CO2/km. Cel mai puternic motor diesel este cel de 1.6 l, cu o putere de 120 cp și cuplu maxim de 300 Nm pentru forță mare de tracțiune în toate situațiile.

Pe lângă serviciile telematice familiare precum apelarea de urgență disponibilă non-stop și acționarea de la distanță a încuietorilor, claxonului și luminilor, sistemul OnStar oferă acum și mai multe servicii. Noul Crossland X marchează, de asemenea, lansarea unui nou serviciu personal care le permite pasagerilor să contacteze consilierul Opel OnStar nu numai pentru diagnoză sau aflarea adresei pentru anumite destinații, dar și pentru a alege un hotel și a rezerva o cameră sau a găsi un loc de parcare. Iar hotspotul Wi-Fi 4G LTE le oferă persoanelor de la bordul Crossland X conexiune rapidă la internet pe dispozitive mobile. Tehnologia de infotainment IntelliLink de ultimă generație include un ecran tactil color de până la 8 inci cu integrarea smartphone-urilor prin Apple CarPlay și Android Auto. Și pentru a păstra telefonul mobil încărcat, puteți comanda un echipament în consola centrală pentru încărcare inductivă.