Marea Mediterană

O croazieră de șapte nopţi pe Mediterană începe de la 159 de euro de persoană, însă preţurile diferă de la tipul de vas, tipul de cabină, până la perioada în care alegeţi să plecaţi.

Costa Cruises este pentru toate gusturile și bugetele. Dacă vă luați acum bilet, în luna decembrie din 2018, pentru 159 de euro veți ajunge în următoarele locații: Barcelona, Marseille, Palermo, Palma de Mallorca, Civitavecchia, Savona. Dacă optaţi pentru perioada cuprinsă între februarie și noiembrie, preţurile încep de la 209 euro.

MSC Cruises este varianta ideală pentru cei care au un buget limitat, dar vor o experienţă de lux. Pentru șapte nopţi, o persoană va plăti 279 de euro, în perioada noiembrie-decembrie.

Marea Caraibilor

Toţi suntem fascinaţi de insulele din Marea Caraibilor, pe care le-am putut admira în celebra serie de filme cu pirați.De altfel, zona este cea mai căutată destinație din lume când vine vorba de excursii pe mare.

Pentru șapte nopți în Insulele Caraibe de Est, ofertele agențiilor de turism încep de la 289 de euro cu un vas Costa Cruises, în cursul lunilor februarie, martie și decembrie. Veți face circuitul următoarelor insule: Guadalupe, Antigua, Insula Catalina, Republica Dominicană, Martinica, St. Kitts, St. Maarten.

Cu MSC Cruises, tot în Caraibele de Est, în lunile noiembrie și decembrie, veți plăti 329 de euro, iar locațiile vizitate vor fi Miami, Nassau-Bahamas, San Juan- Puerto Rico, Charlotte Amalie-St. Thomas, Philipsburg și St. Maarten.

Caraibele de Sud pot fi văzute începând cu 426 de euro, în lunile februarie, martie și aprilie, călătorind cu agenția  Royal Caribbean Cruise Line. Circuitul vasului va fi Roseau-Dominica, San Juan-Puerto Rico, St. Croix – Insulele Virgine, St. George – Grenada, Philipsburg – St. Maarten, Bridgetown-Barbados.

 

Nordul Europei

Pentru o călătorie pe Marea Nordului, care începe din Le Havre, Franța, în lunile aprilie și octombrie, cu un vas de la MSC Crusies, veți plăti 349 de euro. Orașele pe care ar urma să le vedeți în decursul a opt zile  sunt Southampton, Le Havre, Bruges, Amsterdam și Hamburg.

O altă călătorie în nordul Europei, de data aceasta cu Costa Cruises, începe din Bremerhaven-Germania și bifează porturile Bruges, Le Havre, Dover, Amsterdam, Hamburg. Excursia se desfășoară în mai și iunie, iar pentru cele șapte nopți prețul începe de la 309 euro de persoană.

Fiordurile Norvegiene pot fi văzute cu vasul de croazieră al companiei Pullmantur Cruises, începând cu 469 de euro. Locurile pe care le veți vedea sunt Alesund, Bergen, Rostock-Germania, Flaam, Stavanger, Trondheim, Hellesylt/Geiranger.        

Ce găsim pe vas

Cabinele. Interioare sau exterioare, cu hublon sau balcon. Pentru mai mult spaţiu, puteți alege o suită sau o cabină cu două camere, tip family.

Restaurantele. Cele trei mese dintr-o zi sunt, de obicei, incluse în preț și servite pe vapor.

Baruri și cluburi. Numeroasele baruri și cluburi sunt concepute astfel încât să fie pe gustul a cât mai mulți pasageri.

Sport, Wellness & SPA. Sala de sport și centrul wellness sunt nelipsite de pe vas. Unele dispun chiar și de terenuri de tenis, volei și basket și de pistă pentru alergat.

Divertisment. O activitate foarte plă­cută seara este să participi la spec­tacolele din teatrul amenajat pe vapor. Aici poți participa la scenete, concerte sau show-uri cu diverse tematici. De altfel, pe vapor se găsesc și un casino, o bibliotecă, o sală de jocuri video, internet café și multe magazine.

Taxe suplimentare

 

Prețul pe care îl plătiți pentru o astfel de vacanță este pentru cabină rezervată și pentru serviciile, de cele mai multe ori all-inclusive, de pe vas. În afară de acești bani, va mai trebui să luați în calcul următoarele cheltuieli:

Transportul până la port.

Taxe de port. Ele sunt cuprinse între 130 și 200 de euro pe săptămână, de persoană.

Bacșiș. Este între 70 și 100 de euro pe săptămână, iar copiii sub 12 ani plătesc jumătate din sumă.

Sfaturi pentru călătoria cu vasul de croazieră

✔Nu întârziaţi niciodată.

✔ Plata pe vas se face prin card. Cash puteți folosi doar dacă doriţi să oferiţi tips.

✔ Luați cruise card-ul peste tot! Cardul îl primiți la îmbarcare, iar cu el veți putea coborî și urca de pe vapor și veți plăti orice consumați pe vas.

✔ Țineți cont de revista zilnică a vasului, care cuprinde toate informații de care aveți nevoie.

✔ Organizați un program și stabiliți un buget pentru fiecare zi   

Clientul de croazieră

Călătoreşte fie cu familia, fie în cuplu, are un buget mediu, îi plac hotelurile de 3-4 stele, adoră vacanțele, îi place să se relaxeze, dar și să se distreze.