Cifra din titlu pare neverosimilă, dar agenţiile de turism autohtone cred că au şanse să găsească clienţi, încurajate de faptul că, în 2009, au vândut excursii al căror preţ a depăşit şi 200.000 de euro.

Să ajungi din Europa în America după o traversare a Atlanticului la bordul unei  nave de croazieră de lux este un vis al multor români. Pe asta au mizat şi turoperatorii participanţi la singurul târg de turism exclusivist din România, desfăşurat zilele trecute la Bucureşti, care au observat, în ultimii ani, o creştere accentuată a numărului de croaziere vândute pe piaţa locală. Una dintre noutăţile promovate pe durata târgului a fost o călătorie pe traseul celebrului Titanic, cu o navă a companiei Royal Caribbean. Prima deplasare a pachebotului va avea loc în 2012, iar locurile sunt deja puse în vânzare inclusiv în România, unde s-au înscris deja mai mulţi amatori. „Preţul unui bilet pe noul Titanic oscilează între 2.000 şi 8.000 de euro şi deja sunt persoane interesate de achiziţia acestei croaziere“, spune Ioan Basea, director de vânzări al croaziere.net. Tot la capitolul croaziere, agenţia propune milionarilor excentrici o vacanţă de un an în jurul lumii, la bordul uneia dintre cele mai luxoase şi performante ambarcaţiuni din lume. Totul la un preţ de 500.000 de euro. Pachetul include cazarea în cel mai luxos apartament de pe vas, accesul la toate serviciile, de la cele de întreţinere şi relaxare până la cele de alimentaţie şi divertisment, pe scurt, un tratament preferenţial.

Preţul last-minute e mai mare de patru ori

207-50872-29_polaroid.jpgExistă însă şi o ofertă (de la Prestige Tours) la un preţ mai accesibil, de 36.500 de euro, oferta pentru un circuit în jurul lumii în 365 de zile, incluzând cazarea şi pensiunea completă pe vas (costul băuturii este suportat de turist). Pentru cei cu bugete ceva mai mici, există varianta unei croaziere de trei luni, pentru 15.000 de euro. „În cazul în care contractarea vacanţei este foarte aproape de momentul croazierei, acelaşi circuit poate ajunge la 57.000 de euro“, spune reprezentantul croaziere.net.

Capturi de 30 de kg

207-50874-29_tailanda3_16.jpgPentru amatorii de pescuit, agenţia Total Adventure Travels promovează o vacanţă de lux în Thailanda. Pescarului i se garantează prinderea a cel puţin trei peşti de peste 30 de kg fiecare, pe durata unei zile de pescuit.

„În caz contrar, returnăm turiştilor taxa de pescuit pentru ziua respectivă“, menţionează Andrei Chiper, managerul agenţiei. Unul dintre lacurile de destinaţie   a turiştilor deţine cel puţin zece recorduri mondiale omologate la capturi.

Partea a doua a vacanţei o reprezin­tă călătoria pe o insulă exotică a Thailandei, unde se va putea practica pescuit marin, nocturn, pescuit de caracatiţe şi chiar de rechin.

207-50875-29_titanic_16_guliverafp.jpgLa toate acestea se adaugă safari pe elefanţi în junglă. Toată distracţia costă 2.000 euro pentru 11 zile. În cazul fericit în care solicitantul vine la agenţie cu alţi zece prieteni amatori, excursia sa este gratuită. Tot anul acesta, turiştii de lux, care caută alternative pentru Punta Cana sau Caraibe, pot opta pentru izolare totală în Kiribati, cel mai mare stat din Oceania, format din 32 de insule. Pe una dintre acestea, extrem de izolată, turiştii pot alege între două hoteluri de tip lodge. Pe cât de discret şi exotic este acest loc, pe atât de greu se poate ajunge la el. De exemplu, un bilet de avion din SUA până în Kiribati costă aproximativ 2.000 de euro. La această sumă se adaugă încă 1.000 de euro, preţul biletului Bucureşti – Los Angeles, oraşul de legătură. „Kiribati este o destinaţie pentru turismul individual şi la cerere. Preţul sejurului este stabilit doar în funcţie de solicitările turistului“, precizează Edward Bubeneck, managing partner al Mohito Travel. „Hotelurile din Kiribati nu sunt în sistemele internaţionale de rezervări, de aceea serviciul de intermediere al preţurilor la hotelurile de lux este asigurat de noi“, mai arată acesta.

207-50873-29_croaziera_16_guliverafp.jpgTurist de profesie
Durata croazierei: 365 zile, pe nave de lux
Preţ: 36.500 de euro, dar există şi o ofertă de super-lux, de 500.000 de euro
Plecare: Călătoria începe din Portul Southampton

Titanic reloaded
Durata croazierei: 2 luni de zile
Preţ: între 2.000 şi 8.000 de euro locul în cabină, servicii complete
Prima cursă: Nava Explorer of the Seas va efectua prima cursă în 2012

Pescuit de lux
Durata vacanţei: 11 zile
Preţ: 2.000 de euro, cazare la patru stele. Pachetul cuprinde şi vizite la ferma de crocodili, şi un masaj thailandez