Oamenii de afaceri din Marea Britanie consideră că veştile bune privind revenirea economiei pot fi false, nefiind exclus ca recesiunea să se prelungească. În schimb, oamenii de afaceri germani consideră că criza s-a terminat şi că totul va reveni la normal în maximum 12 luni.

Studii realizate în paralel în mediile de afaceri britanic şi german arată că britanicii consideră că este posibil ca recesiunea în formă de V să se transforme într-o recesiune în formă de W. Proporţia actorilor din mediul de afaceri britanic care nu văd clar semnele revenirii a crescut de la 53% la 57%. Roger Bootle, consilier economic la Deloitte, spune că nu este exclus ca Marea Britanie să cunoască o recesiune în formă de W şi că este posibil ca situaţia să se înrăutăţească după alegeri.

În Germania, două din trei companii sunt convinse că 2010 va fi anul în care mediul de afaceri îşi va reveni complet, iar 54% dintre oameni de afaceri consideră că ce a fost mai greu a trecut.

Comparativ cu primul trimestru al anului trecut, Germania a înregistrat o scădere a Produsului Intern Brut de 6,7% în primul trimestru al acestui an, în timp ce Marea Britanie a cunoscut o scădere de 4,2% în aceeaşi perioadă.

DETALII:
CIteşte şi Recesiunea explicată pe litere.
Citeşte şi „Recesiunea Germaniei s-a terminat”.
Citeşte şi Economia Marii Britanii, cel mai mare declin anual după 1955.