Anterior, organizaţia China Labor Watch, citată ot de Reuters, anunţa că mii de angajaţi au intrat în grevă la o fabrică a Foxconn din Centrul Chinei, paralizând producţia de smartphones.
China Labor Watch a apreciat că 3.000-4.000 de angajaţi au început o grevă la complexul Zhengzhou al Foxconn din centrul Chinei, nemulţumiţi de controalele drastice asupra calităţii produselor şi de faptul că li s-a cerut să lucreze şi în timpul sărbătorii care a început luni în China.
‘În plus faţă de solicitarea ca angajaţii să lucreze în timpul zilelor şi în timpul sărbătorii care a început luni în China, Foxconnn le-a cerut muncitorilor să realizeze produse de calitate superioară, dar fără a primi instruirea de care ar fi avut nevoie’, se arată în raportul China Labor Watch
Foxconn Technology Group, cu sediul central în Taiwan, a negat informaţiile şi a anunţat că fabrica a fost afectată doar de câteva ”dispute neesenţiale” în urmă cu câteva zile.
‘Orice informaţii că acolo ar fi fost o grevă a angajaţilor nu sunt corecte şi nu au existat întreruperi ale procesului de producţie la fabrica din centrul Chinei sau la alte facilităţi ale Foxconn, iar produsele companiei sunt livrate la timp’, se arată într-o declaraţie a Foxconn.
În China, Foxconn este cel mai mare fabricant de produse şi componente electronice şi în prezent asamblează iPad-uri şi iPhone-uri pentru Apple Inc. Foxconn a anunţat recent că face tot posibilul pentru a ameliora condiţiile de muncă, după un lanţ de sinucideri în rândul angajaţilor unei uzine.
Luna trecută, Apple a anunţat că noul său smartphone iPhone 5 va fi comercializat din 21 septembrie pe pieţele din SUA, Japonia, Hong Kong şi Singapore, la un preţ de pornire de 199 de dolari.
Sursa: Agerpres