Ministrul francez al Sănătăţii, Marisol Touraine, a transmis că Franţa se confruntă cu o epidemie de gripă „severă” şi că 142 de spitale sunt în alertă. Marisol Touraine a a cerut să nu mai fie tratate cazurile medicale care nu sunt urgente. „Presiunea s-a diminuat uşor de când au fost introduse aceste măsuri”, a declarat ministrul.

Șase oameni au murit în România, inclusiv un copil de un an, din cauza aceluiași virus gripal care în Franța a făcut zeci de victime. Medicii de la noi din ţară spun că au confirmat tulpina H3N2 în peste 170 de cazuri. Cele mai multe sunt în Capitală.

În ţara noastră, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă atenţionare Cod galben de ninsori, precipitaţii mixte, viscol şi polei, valabilă în 33 de judeţe, începând din dimineaţa zilei de vineri, iar de joi după-amiază va fi în vigoare o informare meteo de intensificări ale vântului şi zăpadă spulberată, la nivelul întregii ţări.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 13 ianuarie, ora 5:00 – 14 ianuarie, ora 12:00, vor fi precipitaţii mixte ce vor cuprinde treptat vestul, centrul şi nordul ţării şi vor fi asociate cu depuneri de polei, iar în nord-vest şi la munte cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20 – 25 l/mp.

Totodată, vântul va avea intensificări la munte pe tot parcursul intervalului, cu rafale de 70 – 80 km/h. În plus, vântul va sufla cu viteze de 55 – 65 km/h şi trecător peste 70 km/h, în regiunile vestice în cursul zilei de vineri (13 ianuarie), iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie), îndeosebi în sudul Banatului.