România are mari probleme în toate domeniile de activitate. Plecarea în masă a românilor în străinătate a creat dificultăți mari. Forța de muncă activă este din ce în ce mai mică și astfel se vor lua măsuri extrem de dure. Radu Dinescu, secretarul general al Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri a venit cu două soluții de avarie.

Acesta spune că în 17 din 28 de state ale UE îți poți lua carnetul pentru camion cu remorcă la 18 ani, nu 21 ca în România. Pe lângă implementarea acestei reguli, Dinescu vine și cu lucrătorii non UE pe care îi consideră extrem de competenți.

„Avem o criză de șoferi. 17 state din 28 folosesc această prevedere de la 21 la 18 ani să îți iei carnetul. Statele membre ar trebui să aplice acest lucru. În România e reticență să ai carnet pentru tir cu remorcă la 18 ani. Ar trebui să fie o instruire și un training.

Mai avem o nouă variantă, importul din țări necomunitare. Nepal, Filipine, India. Nu vin de pe plantațiile de orez. Să aibă certificate de competență profesională. Să convingem ministerul să organizeze concursuri și în alte limbi.”, a spus Dinescu