Actorii care dau voce personajelor au refuzat să accepte o tăiere de 45% a salariilor pe care le primeau pentru realizarea unuia dintre cele mai de succes seriale din lume, care a adus până acum profituri de miliarde de dolari televiziunii Fox.

Serialul este acum la sezonul 23, iar primul episod a fost difuzat în anul 1989.Actorul Dan Castellaneta, care este vocea personajului Homer Simpson, Julia Kavner, care o interpretează pe Marge şi Nancy Cartwright, care îi împrumută vocea lui Bart au salarii de circa opt milioane de dolari pe an.

Cei trei au avut o altă propunere: o tăiere salarială de 30%, dar și o parte din profiturile realizate din vânzările de produse cu brandul "Familia Simpson". Televiziunea Fox a refuzat însă propunerea.

"După 23 de sezoane, Familia Simpson rămâne un serial apreciat de milioane de telespectatori din întreaga lume. Credem că acest serial excepţional poate şi trebuie să continue, dar nu mai putem produce alte sezoane la aceleaşi costuri de până acum. Sperăm să putem ajunge la un acord cu actorii care furnizează voicile şi să putem continua să aducem bucurii telespectatorilor pentru ani buni de acum înainte", scrie într-un comunicat al companiei 20th Century Fox TV.

Personajele din serialul "Familia Simpson" au fost create de Matt Groening, căruia i-au trebuit doar 15 minute să deseneze personajele şi să le dea nume.