Membrii acestui guvern condus de preşedintele Consiliului de Stat Panayotis Pikramenos, în vârstă de 67 de ani, vor depune jurământul la ora 10.00, ora României, chiar înainte de prima reuniune a noului Parlament ales la 6 mai, a cărui componenţă nu a permis degajarea unei majorităţi pentru formarea unui Guvern de coaliţie.

Guvernul este compus din profesori universitari, un general în retragere şi un diplomat. La Finanţe, George Zanias, care a condus Consiliul economic al ţării, a fost unul dintre principalii negociatori ai restructurării datoriei realizate la începutul anului de Grecia.

Petros Molyviatis, un diplomat de 83 de ani, revine la Afaceri Externe, portofoliu pe care l-a mai deţinut în perioada 2004-2006. Fostul şef al Statului Major al armatei Frangos Frangoulis a fost numit ministru al Apărării. Grecia va organiza la 17 iunie un nou scrutin, de mare risc pentru o ţară aflată în plină derută economică, unde creşterea în sondaje a stângii radicale care respunge măsurile de austeritate pune în pericol zona euro şi menţinerea Greciei în acest club.