Criza cipurilor a lovit Apple! Compania scade producția de iPhone 13

Criza chipurilor, anunțată în din vară de către Tim Cook, a ajuns și la cunoscuta companie americană, Apple. Cu toate că aceasta și-a făcut stocuri importante de cipuri, Apple a decis să reducă comenzile pentru iPhone 13 de la 90 de milioane de dispozitive, la 80 de milioane de dispozitive până la finalul acestui an, notează Bloomberg. Concret, targetul de producție va fi redus cu aproximativ 11 procente.

Ce chipuri necesită noul model iPhone

Potrivit sursei anterior citate, în cazul noilor modele, este nevoie de cipurile dezvoltate de Broadcom şi Texas Instruments. Cu toate că chipset-ul smartphone-urilor Apple este dezvoltat de TSMC, în componența acestora există multe cipuri de la Broadcom şi Texas Instruments. Printre acestea se numără cele de gestionare a energiei, laserul folosit de Face ID, conexiunea USB și wireless.

Ce aduce nou iPhone 13

Noua serie are un breton cu 20% mai mic iar utilizatorii vor beneficia de un ecran mai mare. Totuși, dezvoltatorii vor avea de făcut modificări la interfeţele grafice ale aplicaţiilor şi jocurilor. Camera a fost îmbunătățită la rândul ei. Există o nouă cameră de ultrawide de 12MP, cu o apertură de f/1.5, despre care Apple spune cu că primeşte cu 47% mai multă lumină.de camera.

Noua cameră tele are 12MP, o apertură de f/2.4, cu un câmp vizual de 120 de grade. Totodată, la baza noii generaţii de iPhone stă chipset-ul A15 Bionic, cu 6 nuclee construit pe un proces de 5nm. Apple transmite că acesta este cu 50% mai rapid decât procesoarele şi 30% mai rapid decât soluţiile grafice ale competiţie.

iPhone 13 mini (5,4 inch) şi iPhone 13 (6,1 inch) vor oferi o autonomie mai mare cu 1,5 ore respectiv 2,5 ore decât versiunile anterioare. Cele două modele vor costa începând de la 699 dolari şi 799 dolari.

iPhone 13 Pro (6,1 inch) şi Pro Max (6,7 inch) au ecrane cu rată variabilă de refresh, ce poate oscila între 10Hz şi 120Hz, în funcţie de conţinutul afişat. Sistemul foto al modelelor Pro include o cameră tele de 77mm, care facilitează un zoom optic total de 6X şi o cameră macro.