Criza economica globala, care, printre alte efecte negative a dus la prabusirea vanzarilor de automobile, a determinat Asociatia producatorilor si Comerciantilor de Automobile (SMMT), impreuna cu reprezentantii industriei auto din Marea Britanie sa ia decizia anularii  editiei de anul viitor a Salonului Auto de la Londra.

„Criza economica fara precedent si provocarile cu care se confrunta industria auto din Regatul Unit si din intreaga lume a facut imposibila asumarea unor angajamente internationale din partea producatorilor”, se precizeaza intr-un comunicat al Societatii Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Marea Britanie.

Piata auto britanica se afla la cel mai scazut nivel din ultimii zeci de ani, perspectivele, pe termen scurt cel putin, fiind mai mult decat ingrijoratoare.

Organizatorii Salonului Auto de la Londra au avut in vedere atunci cand au decis anularea evenimentului din acest an, si ceea ce s-a intamplat la Salonul Auto de la Detroit, cand mai multi producatori de renume si-au anulat participarea.

Totusi, SMMT si-a reafirmat suportul pentru expunerea realizarilor si produselor sectorului auto, insa nu cu ocazia editiei din 2010 a Salonului Internsational din Londra. Acesta ete cel mai important eveniment auto din Marea Britanie.