Jurnalistul spune că fotografiile fără mască, care au apărut cu cei doi, au făcut mai mult rău ideii de autoritate și de respectare a autorității, decât protestele anti-mască și anti-restricții.

„Nu există justificări pentru așa ceva. Iată ce fac guvernanții… Am văzut aceste mișcări de stradă care au încercat să distrugă, să decredibilizeze actuala guvernare, pentru că au fost îndreptate împotriva actualei guvernări și chiar a unor persoane din această guvernare.

Întrebarea este: Cine a realizat această decredibilizare mai eficient? Inșii ăștia care au ieșit în stradă, sau chiar guvernanții, mulți dintre ei, în ochii oamenilor?

Deci cine a făcut mai mult rău ideii de autoritate și de respectare a autorității? Inșii din stradă, sau domnul Vlad Voiculescu? Sau doamna Raluca Turcan apărând fără mască?”, e explicat acesta.

„Când ești ministru stai cu masca pe față și când dormi, noaptea în somn. Exagerez, ca să înțelegem că mesajul pe care trebuie să-l dea un om aflat într-o funcție de răspundere de felul acesta, trebuie să fie întotdeauna mai puternic decât al simplului cetățean. Or, făcând ce au făcut, și ei și alții, de-a lungul timpului, din guvernare, au decredibilizat mult mai mult decât au reușit acești bezmetici care au ieșit în stradă.

Asta este problema.”, a mai adăugat CTP.

Raluca Turcan și Vlad Voiculescu au fost amendați

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a fost amendată cu 500 de lei după ce a fost fotografiată fără mască la o acțiune de împădurire. Amendă au primit și cei care au însoțit-o.

Vlad Voiculescu a primit amendă 1 500 de lei pentru că nu a purtat mască în interior.

Potrivit unui comunicat transmis de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, ”pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, un membru al Guvernului a fost sancționat contravențional, cu suma de 1.500 lei, pentru neportul măștii de protecție”.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin