'Astăzi am făcut un pas care nu mi-a fost uşor: mi-am depus candidatura pentru Primăria sectorului 4. Singurii care au fost prezenţi alături de mine au fost copiii mei: Ana şi Vlad, pentru că familia mi-a oferit sprijinul de care aveam nevoie şi mi-a dat curajul de a merge mai departe', a scris Piedone, pe pagina sa de Facebook.

El anunţă că va candida independent. 'Mă cunoaşteţi toţi. Nu am fost niciodată un om de partid şi nu am depins de partide. De aceea candidez independent. Înainte de toate sunt om şi sunt în slujba oamenilor. Am văzut toţi de ce sunt capabile partidele', a mai scris Cristian Popescu-Piedone.

Fostul primar spune că s-a gândit 'mult în ultimele luni' la cine este şi ce este capabil să ofere mai departe comunităţii care i-a acordat 'atât de multă încredere'.

'M-am gândit cum îmi pot repara onoarea de om. Voi mi-aţi dat răspunsul: să continuăm împreună ceea ce am început. Mi-aţi spus că vreţi să vă luaţi primăria înapoi. Mi-aţi spus că nu v-am dezamăgit şi nu vreau să o fac nici acum. De ce să nu îmi pun experienţa în slujba dumneavoastră? De aceea doresc să vă mulţumesc pentru sprijinul constant pe care mi l-aţi arătat în ultimii 8 ani şi în special în ultima perioadă, arătându-vă că nu vă părăsesc. Voi decideţi dacă merit în continuare să am grijă de sectorul 4, de care îmi pasă, în care m-am născut şi în care locuiesc şi trăiesc. Până la urmă, este dreptul constituţional al oricărui cetăţean de a candida. Şi este dreptul vostru, al locuitorilor sectorului 4, de a alege. Nu este nevoie să ieşiţi în stradă pentru a decide cine merită să fie primar. Este suficient să votaţi', susţine Piedone.

El menţionează că, după incendiul de la Colectiv, a hotărât să plece de la conducerea sectorului, iar în prezent aşteaptă ca justiţia să îşi spună cuvântul.

'Am hotărât atunci să plec pentru că era cel mai omenesc şi sincer gest. Sunt şi eu om şi sufăr când văd suferinţa. Aştept ca justiţia să îşi spună cuvântul. Am încredere în justiţie. Să o lăsăm să îşi facă treaba. Dreptatea se dezbate în faţa judecătorilor, nu în stradă sau la televizor', mai scrie el pe pagina de socializare.

Cristian Popescu-Piedone anunţă că nu va ataca pe nimeni în campania electorală. 'Ştiu că va urma o campanie murdară, poate şi cu atacuri la persoană. Eu, aşa cum v-am obişnuit, nu voi ataca pe nimeni. Vor încerca să mă calce în picioare şi să mă învinuiască de toate relele. Au mai făcut-o. Dar mai ştiu că, în faţa cuvintelor urâte, faptele sunt cele care contează', îşi încheie Piedone mesajul de pe Facebook.AGERPRES