În ce afaceri a investit Onețiu în prima ediție de la Imperiul Leilor

Emisiunea Imperiul Leilor a fost difuzată ieri seara, marcând și prima ediție din acest sezon.

Mai mulți antreprenori români au venit să ceară sponsorizare din partea celor cinci lei însă pe Onețiu l-a interesat doar doi dintre cei veniți.

Cristian Onețiu a fost surpins de un preot care se ocupa și cu producția de ciocolată. Preotul eschis un atelier de producție a ciocolatei, după rețete belgiene, chiar în satul Sâncraiu. A vrut de la început să creeze un produs premium, de lux, așa că a introdus în compoziție ingrediente dintre cele mai exclusiviste. Cum este și cannabisul (Cannabis sativa), planta care azi este intens utilizată în scop medicinal în state precum SUA și Canada.

Dinu Criste s-a înscris la Imperiul Leilor pentru a solicita antreprenorilor sprijiin financiar în vederea dezvoltării afacerii sale. Preotul ciocolatier a mizat pe 100.000 de euro, bani pe care voia de multă vreme să-i atragă pentru creșterea notoriertății produsului său și pentru creșterea capacității de producție.

„Estimăm, odată cu creșterea notorietății, și creșterea volumelor de vânzare”, a spus preotul Dinu Criste în fața celor 5 antreprenori de la Imperiul Leilor.

„Mă uit la produs, și mi-a plăcut la gust, mă uit la plan, și planul tău e simplu, dar n-am auzit de niciun plan de vânzare serios. Dar mă uit foarte mult și la om și văd că avem foarte multe valori comune”, i-a spus antreprenorul Cristian Onețiu înainte de a-i cere o cotă de 40% din afacerea cu ciocolată.

Preotul ciocolatier n-a cedat, considerând că 40% este o cotă prea mare. Însă, a fost dispus să renunțe la 25% din profit în schimbul investiției de 100.000 de euro.

Cristian Onețiu a bătut palma cu preotul ciocolatier, însă a cerut ca marile decizii de business să fie luate împreună cu el.

Mai mult, pentru creșterea notorietății ciocolatei, Cristian Onețiu s-a înțeles cu alți doi investitori de la Imperiul Leilor (Mohammad Murad și Dragoș Petrescu) să găzduiască evenimente de promovare a produselor.

Cristian Onețiu a fost plăcut impresionat și de două studente la la Academia de Antreprenoriat din București. Acestea au lansat o marcă de fuste care se numește ”Fustițe cu luminițe”. Acestea doreau 45.000 de euro și ofereau 45 de procente din afacere.

Cele două studente își doresc ca afacerea lor să ajungă la nivel internațională și să facă parteneriat cu cât mai multe case de dans.

Cristian Onețiu le-a spus acestora că este dispus să investească 9.000 de euro pentru 8 procente din afacere doar dacă un alt leu va investi în visul lor.

Mohamad Murad, deținătorul Phoenicia Hotels, a fost leul care le-a oferit celor două studente suma de 36 mii de euro în schimbul a 32 de procente din afacere.

Studentele au bătut palma cu cei doi lei, acceptând să ofere 40 de procente din afacerea lor.

În prima ediție Onețiu a investit 108.000 de euro.

Cristian Onețiu nu a fost singurul care a investit în afacerile antreprenorilor

Dragoș Petrescu, cel care deține lanțul City Grill, a fost unul dintre cei cinci lei care a decis să investească într-o afacere nouă pentru piața din Romania.

Elena Oglindă a lansat pe piață un serviciu atipic – acesta se numește Wineful și este un abonament lunar care conține sticle de vin surpriză, informații despre vinurile respectiv (crama, din ce sunt produs și cu ce mâncăruri se potrivesc).

Afacerea Elenei avea deja un investitor care deținea 49 de procente din afacere iar Dragoș Petrescu a oferit suma de 115.000 de euro pentru a-l cumpăra pe investitor.

Cei doi au bătut palma și astfel Elena a primit suma pe care o ceruse.

Mohammad Murad a investit și el într-o afacere ”dulce”. Andreea și Ionuț Gheorghe au venit la Imperiul leilor pentru a face rost de suma de 50.000 de euro la schimb pe 15 procente din afacere.

Afacerea celor doi  se numește Dessert Box – o cutie care conține mai multe sortimente de prăjituri. Aceștia au deja un labprator și o cofetărie în Oradea.

Dragoș Petrescu le-a oferit 100.000 de euro pentru 30 de procente din afacere doar dacă vor investi acești bani în București.

Daniela Marișcu le-a oferit 50.000 de euro pentru 25 de procente din afacere dacă se vor extinde în București și în Constanța.

Mohammad Murad le-a oferit 120.000 de euro pentru 20 de procente din afacere și posibilitatea de a-și vinde produsele în lanțul de restaurante City Grill, deținut de Dragoș Petrescu.

Andreea și Ionuț Gheorghe au acceptat oferta lui Mohammad Murad.