Capital: Cum estimați că se va incheia anul 2017 pentru compania dvs.?

Cristian Milea: Marca Opel are rezultate excelente, anul acesta continuând trendul ascendent din ultimii ani. După 11 luni avem aproape 6.000 de unități înmatriculate și o cotă de piață de 5%. Ne așteptăm să încheiem anul cu o cotă de piață de peste 5%, ținând cont de rezultatul excelent atins în luna decembrie, marca Opel fiind la momentul acesta pe locul 3 la înmatriculări și având o cotă de piață de 6,98%.

Capital: La câte unități se va ridica piața auto, în total, în 2017?

Cristian Milea: Estimez că înmatriculările vor fi în jur de 129.000 de unități.

Capital: Care sunt evenimentele care au influentat piața auto în 2017 și cât de profunde au fost modificările generate de acestea?

Cristian Milea: Provocările întâmpinate în 2017 au vizat în principal lipsa de predictibilitate a pieței și eliminarea timbrului de mediu care a continuat să aibă un impact sever nu numai pentru piața auto, dar și pe întreg socialul românesc şi pe bugetul de stat. Măsura are ca efect intrarea în țară a unui contingent foarte numeros de vehicule vechi dintre care peste 70% au peste 10 ani de utilizare.

Capital: Cum estimați că va evolua compania dvs. în 2018?

Cristian Milea: Ținând cont de noile modele lansate pe finalul acestui an în segmentul în creștere al modelelor crossover și SUV, ne așteptăm să continuăm trendul ascendent.

Capital: Care sunt măsurile legislative sau fiscale care vor influența evoluția pieței în 2018?

Cristian Milea: Consider că piața are potențial de creștere și sper în intervenția factorilor de reglementare din perspectiva reglementării fiscalizării importului de vehicule  rulate și a timbrului de mediu.