Cristian Bușoi a făcut cel mai important anunț al momentului pentru toți cei care vor să se vaccineze împotriva COVID. Johnson & Johnson a început de astăzi livrarea vaccinului anti-COVID-19 în Uniunea Europeană. Europarlamnetarul PNL a arătat că 60 de mii de doze urmează să ajungă joi în România, într-o primă tranșă. Aceste doze vor fi distribuite către medicii de familie și în centrele mobile. Până la finalul lunii iunie, producătorul Johnson & Johnson va livra, în întreaga UE, până la 55 de milioane de doze cu vaccin.

“Vaccinul are o bună eficacitate, demonstrată, în studiile clinice, atât împotriva tulpinii originale, cât și împotriva variațiilor britanice, sud-africane și braziliene.

Am încredere că serul produs de Johnson & Johnson și autorizat în UE pentru protejarea persoanelor peste 18 ani, va accelara masiv campania de vaccinare din UE, mai ales dacă luăm în calcul că pentru imunizare este necesară administrarea unei singure doze de vaccin.

În al doilea trimestru al acestui an, în UE vor fi distribuite 360 de milioane de doze din vaccinurile autorizate, mai mult de jumătate dintre aceste, 200 de milioane, produse de Pfizer – BioNTech.

O veste bună a venit astăzi și de la comisarul european pentru Piață Internă, Thierry Breton, care ne-a anunțat, la ședința grupului PPE pentru campania de vaccinare că, în Europa, a crescut la 53 numărul fabricilor autorizate pentru producția de vaccinuri împotriva COVID-19”, a scris pe Facebook, Cristian Bușoi.

El a arătat că Europa este singurul continent care folosește în prezent patru tipuri de vaccinuri anti- COVID19: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Moderna și Johnson&Johnson.

“Aceste date ne îndreptățesc să fim mai mult decât optimiști privind succesul campaniei de vaccinare și a obiectivelor pe care ni le-am asumat la nivel european. Dacă totul va merge fără sincope, fiecare cetățean ar putea fi vaccinat până la mijlocul verii, în luna iulie, și sunt, deci, toate șansele ca viața să revină la normal.
Pentru ca acest lucru să se întâmple avem nevoie însă de un efort comun al decidenților politici de la nivel european și național, al medicilor, producătorilor de vaccinuri și al fiecărui cetățean în parte”, a scris Cristian Bușoi, care este și președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European