Peter Mallouk, președinte și CEO al Creative Partners, susține, într-un interviu, că „majoritatea criptomonedelor” va ajunge la valorea „zero”, dar șansa ca una dintre aceste cripromonede să devină o monedă devine din ce în ce mai legitimă.

Ce se va întâmpla cu Bitcoin

Mallouk spune că spațiul cripto este fascinant, în prezent existând aproximativ 9.000 de criptomonede.

„Ceea ce se va întâmpla cu acest spațiu este că  99,99999% dintre aceste criptomonede vor ajunge la zero. Nu în scădere cu 20% sau 50%, ci la zero”, a declarat Mallouk pentru Qz.com.

Acum, a adăugat el, se pune întrebarea dacă una dintre ele va deveni, într-adevăr, o monedă. ”Niciuna dintre ele nu este o monedă astăzi. Pentru a fi o monedă, dacă merg pe stradă și vreau să cumpăr o prăjitură, trebuie să mă pot baza pe faptul că pot folosi Bitcoin sau Ethereum sau orice altceva ca monedă. Dar astăzi nu suntem acolo”, explică el.

Șansele să devină o monedă reală, pe care o putem folosim toți, sunt de sub 10%

În opinia lui, șansa ca una dintre aceste cripromonede să devină o monedă devine din ce în ce mai legitimă.

„Ori de câte ori industria serviciilor financiare investește în ETF-uri, iar SEC (Autoritatea de reglementare din SUA),  se angajează în aprobări și așa mai departe, ești cu un pas mai aproape de legitimitate.

Șansele criptomonedelor au crescut, dar șansele ca una dintre aceste două să devină o monedă reală, pe care o putem folosim cu toții, aș plasa-o, în continuare, sub 10%. Deci este doar un pariu speculativ”, afirmă Mallouk.

El susține că acesta este singurul mod logic de a privi piața criptomonedelor.

„Dacă mă întrebați dacă va deveni o monedă reală într-o zi și își va păstra valoarea, răspunsul meu va fi categoric NU”, adaugă consilierul financiar.

bitcoin criptomonede
SURSA FOTO: Pexels

Sunt speculații, iar speculațiile se află la dreapta jocurilor de noroc

Întrebat dacă criptomoneda poate fi considerată un joc de noroc sau o investiție, din care se pot face bani,  Mallouk spune că „este vorba de speculații, iar speculațiile se află la dreapta jocurilor de noroc”.

„Dacă pariezi la jocuri de noroc, ai speculat și ai investit. Majoritatea oamenilor care fac asta nu cred că, într-un an sau doi, va fi într-adevăr o monedă. Speră doar că cineva va plăti mai mult pentru asta, mai târziu. Iar narațiunea că criptomoneda va deveni o monedă continuă să meargă în direcția corectă”, consideră el.

Aprobarea ETF-urilor Ethereum, o victorie simbolică pentru cripto

Fondurile Ether tranzacționate la bursă sunt pe cale de a fi listate la bursele majore, după ce Comisia pentru Valori Mobiliare a dat undă verde cererilor, informează Axios.

Aprobarea ETF-urilor Ethereum este salutată ca o victorie simbolică pentru cripto – parte a unei așteptări îndelungate a poziției de reglementare a SUA.

Până la începutul acestei săptămâni, toată lumea se aștepta la o respingere – amenințarea cu acțiuni în justiție împotriva unui dezvoltator de software major bazat pe Ethereum și liniștea neobișnuită din jurul aplicațiilor ETF Ether sugerau că  o respingere este inevitabilă.

Pentru ca ETF-urile Ethereum să fie aprobate, SEC trebuie mai întâi să își dea acordul pentru formularele 19b-4, iar apoi declarațiile de înregistrare S-1 trebuie să intre în vigoare. Abia după aceste acțiuni se poate începe tranzacționarea.

Înainte de fiecare aprobare, formularele sunt trimise înapoi pentru modificări și apoi redepuse. Abia după depunerea versiunilor finale, SEC poate alege să le aprobe, informează Axios.