Antonescu a declarat joi că reducerea numărului de poliţişti nu poate fi motivată de necesitatea luării unor măsuri de austeritate deoarece nu a încetat "risipa", iar bugetele serviciilor de informaţii au crescut.

"Este inacceptabil. Noi am ajuns de am adus oamenii din sistemul de ordine publică în situaţia de a trăi la limita subzistenţei sau chiar sub ea. Ori nu se poate. Nu poţi să rezolvi această problemă sub pretextul austerităţii. E o mare minciună că se vorbeşte de austeritate. Care austeritate? A profesorului, a doctorului, a poliţistului de pe stradă? Austeritatea începe de sus. Ca să fie credibili, aceşti oameni trebuia să reducă din numărul lor de consilieri, din aparatul lor birocratic, din banii care se risipesc în continuare, din cheltuielile lor şi apoi trebuia să îi spună şi profesorului că se lăfăie cu 14 milioane de lei vechi şi trebuie să trăiască numai cu 12 milioane. Preşedinţia şi-a mărit bugetul, cele şapte servicii sau câte sunt şi-au sporit bugetul. Serviciile au ajuns la 200.000 de oameni ascultaţi, cu cheltuieli enorme, că deja parcă nici nu mă mai deranjează încălcările drepturilor omului, ci cheltuilile enorme pentru ascultare. N-avem nevoie de profesori, n-avem nevoie acum nici de poliţişti. În felul acesta o ţară se destramă", a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL a precizat că reducerea salariilor şi a numărului de poliţişti va duce la acţiuni de ‘haiducie’ ale celor care rămân în sistem care vor fi tentaţi să îşi mărească astfel veniturile.

"Dacă noi ne imaginăm că, după ce li s-au luat diverse sporuri, cu care practic îşi făceau un venit cât de cât acceptabil, poliţiştii acum o să stea cu 10 milioane de lei vechi pe lună şi nici până acum nu stăteau cu mâinile în sân mulţi dintre ei, dar acum o să iasă direct, vorba lor, la ce o să iasă oare? La acţiuni creştineşti? O să fie o adevărată haiducie cu cine mai rămâne în poliţie. Acestea sunt nişte gesturi care vor costa această ţară şi care îi dezmembrează piloni fundamentali ai sistemului. Încurajează şpaga", a apreciat Antonescu.

Preşedintele PNL participă joi, la Slatina, la un marş şi un miting de protest împotriva actualei guvernări, urmate de un spectacol pentru susţinerea lui Sorin Brătoi, propus de partid pentru a candida la Primăria Slatina.
SURSA: Agerpres