Creștinismul dispare din viața publică a Europei de Vest

Într-un discurs rostit la ceremonia de sfințire a unei noi biserici reformate în orașul Rakamaz, în nord-estul Ungariei, Gergely Gulyás a declarat că, la mai bine de trei decenii de la căderea dictaturilor comuniste din Europa Centrală, „se pare că materialismul triumfă în Europa de Vest”, potrivit hungarytoday.hu

„Dacă vrem să vedem ce fel de viitor așteaptă țările care abandonează creștinismul, nu trebuie să ne uităm mai departe de bisericile din Europa de Vest”, a spus Gulyás. „Putem vedea cum sunt demolate și cum în locul lor se construiesc mine de cărbune, benzinării și centre comerciale.”

„Putem vedea cum sunt transformate în săli de concerte, hoteluri, restaurante de tip fast-food și cum sunt preluate de musulmani.”, a mai adăugat acesta.

Dispariția creștinismului duce la obligativitatea unor constrângeri incompatibile cu viața

Dispariția creștinismului din viața publică vest-europeană duce, de asemenea, la dispariția înțelegerii, precum și la creșterea „dictaturii opiniei” și la „obligativitatea unor constrângeri incompatibile cu viața, cum ar fi ideologia de gen”, a adăugat el.

Ceea ce în urmă cu două decenii era considerat „umor absurd” a devenit acum nu numai realitate, ci și „o ideologie de stat obligatorie în statele sociale din Europa Occidentală”.

În aceste vremuri, credința devine cu atât mai importantă pentru supraviețuire, a spus Gulyás. „Nu trebuie să mutăm munții din loc, ci doar să punem pietre și cărămizi unele peste altele pentru a construi mici comunități”. Construirea bisericilor este o dovadă de credință în viitor, a mai adăugat el.