Anunţ extrem de important pentru aceşti români. Ar putea să crească vârsta de pensionare. Chiar ministrul Muncii, Raluca Turcan a vorbit despre pensionarea opţională la 70 de ani pentru cei din mediul privat.

Vârsta de pensionare ar putea creşte la privat

“Am vorbit despre lucrul acesta, vor fi câteva principii de bază. Unul este acela de a permite celor care doresc să lucreze în sistemul public să opteze să muncească o perioadă mai lungă de timp, în același timp în momentul în care se face această opțiune pentru activitate la stat să nu se cumuleze și pensia plătită, evident, tot din resurse publice.

Mai mult decât atât, în momentul în care un pensionar dorește să se reangajeze la stat până la vârsta maximă de pensionare poate să o facă. Vorbim despre cumul pensiei cu salariul la stat”, a explicat ministrul.

Mai cresc pensiile în 2021?

Mai mult, Raluca Turcan a vorbit şi despre eventuale creşteri ale pensiilor chiar din acest an.  “În momentul de faţă avem un proiect de lege în parlament, în funcţie de rezultatul votului din parlament vom vedea dacă vor mai fi şi alte majorări.

Nu mă pot antepronunța în privinţa unei eventuale măriri a pensiilor. Vom vedea până la urmă ce va rezulta din dezbateri și vot. Până la urmă dezbaterile trebuie să aibă la bază și componenta de asigurare a resurselor și, evident, de voința exprimată prin vot”, a mai spus Turcan.

Proiect de interzicere a pensiei cumulate cu salariul

Ministrul a vorbit şi despre proiectul de lege care ar putea interzice cumulul pensiei cu salariul la stat. “Acel proiect va fi prezentat zilele următoare și astăzi nu aș dori să intru în detalii, pentru că sunt convinsă că sunt foarte multe întrebări și atunci…

Voi prezenta proiectul și după aceea veți vedea exact care este conținutul”, a mai spus şefa de la Muncă. .