Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Florin Cîțu anunță vești excelente pentru toți românii. Mai exact, premierul susține că salariu mediu nominal crește semnificativ, iar odată cu el, crește și puterea de cumpărare a românilor.

Totodată, acesta a mai adăugat că economia țării se pregătește de revenirea după pandemia, iar de acestă creștere economică din anul 2021 vor benefia toți românii.

Premierul a ținut să sublinieze faptul că, creșterea economică va fi peste toate estimările de la începutul anului 2021 și le-a garantat acest lucru românilor.

„Vești excelente pentru toți românii! Salariul mediu nominal CREȘTE semnificativ. Puterea de cumpărare a românilor CREȘTE semnificativ. Pregătim economia pentru perioada post – pandemie.

Creșterea economică în 2021, de care vor beneficia toți românii, o să fie peste toate estimările de la începutul anului. Vă garantez”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Cu cât a crescut salariul mediu nominal

Șeful Executivului a prezentat și datele publicate de Institutul Național de Statistică. Astfel, potrivit sursei citate, în luna martie 2021, comparativ cu luna martie a anului trecut, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 7,7%.

Totodată, Florin Cîțu a prezentat și datele care atestă câștigul salarial în raport cu evoluția prețurilor de consum. Mai exact, potrivit acestuia, indicele câștigului salarial real a fost de 104,5% pentru luna martie 2021 faţă de aceași perioadă a anului 2020.

În același timp, potrivit datelor publicate de INS și prezentate de premierul Florin Cîțu, indicele câştigului salarial real a fost 105,0% pentru luna martie 2021 faţă de luna precedentă.

„Comparativ cu luna martie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 7,7%

Câştigul salarial în raport cu evoluţia preţurilor de consum

Indicele câştigului salarial real a fost 104,5% pentru luna martie 2021 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Indicele câştigului salarial real a fost 105,0% pentru luna martie 2021 faţă de luna precedentă”, a mai scris premierul pe contul de socializare.