Se pare că românii vor avea parte de o creștere cu 40% a punctului de pensie, iar pe site-ul Casei de Pensii va continua să funcționeze o aplicație care permite asiguraților să afle online când pot ieși la pensie.

Noua lege a pensiilor (Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii) prevede o majorare a punctului de pensie de până la 40% pentru anul 2020.

Astfel, punctul de pensie va ajunge la 1.775 de lei de la 1 septembrie 2020, în condițiile în care valoarea actuală a acestuia este de 1.265 de lei.

În 2009 a mai fost făcut încă o creștere a punctului de pensie, atunci, acesta a crescut cu 15% față de valoarea pe care o avea în 2018, respectiv 1.100 de lei.

De asemenea, ceeași lege prevede o majorare a pensiilor și pentru anul 2021, pentru că punctul de pensie va mai crește încă o dată și din septembrie 2021 până la valoarea de 1.875 de lei.

Cum poți afla data de pensionare

Pentru cei care doresc să afle într-un mod rapid și exact data la care se pot pensiona, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a pus la dispoziția românilor o aplicație gratuită prin care utilizatorii pot afla data de pensionare pentru limită de vârstă, anticipată sau anticipată parțial. 

Pentru furnizarea informațiilor privind data de pensionare se completează data nașterii, sexul (feminin sau masculin) și codul de securitate, după care se apasă butonul “calculează”.