Actul normativ care parafează acest ajutor se află pe circuitul de avizare interministerială, iar în cel mai scurt timp va ajunge pe masa Guvernului pentru aprobare. De asemenea, MADR caută soluţii şi pentru acordarea unui ajutor de minimis în acest sector.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, s-a întâlnit miercuri cu reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România pentru identificarea unor soluţii de susţinere a sectorului aflat în dificultate din cauza preţurilor foarte mici la producător.

Şeful MADR a afirmat că este cunoscută situaţia dificilă cu care se confruntă crescătorii de porci, anunţând sprijinul pe care aceştia îl vor putea primi, respectiv cei 2,3 milioane de euro, dar şi faptul că "se caută soluţii la nivelul MADR, de exemplu acordarea unui sprijin de minimis".

"În contextul în care criza sectorului cărnii de porc se manifestă la nivelul UE, ministrul Achim Irimescu i-a asigurat că au tot sprijinul din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România şi reprezentanţii sectorului împreună cu experţii tehnici vor avea în perioada următoare consultări cu Ministerul Finanţelor pentru a vedea care ar fi posibilităţile de identificare a altor căi pentru susţinerea sectorului", se precizează în comunicatul MADR.