Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a comunicat că în cadrul coaliției s-a purtat o discuție referitoare la impozitarea muncii. El a menționat că a solicitat Ministerului Finanțelor Publice o proiecție pentru a evita eventuale dezechilibre.

Liderul liberal a subliniat că majorarea salariului minim începând cu 1 iulie este în curs de analiză. Conform acestuia, o decizie în acest sens va fi luată doar după consultarea cu partenerii sociali.

Rareș Bogdan spune că s-a discutat despre taxele pe muncă

Rareș Bogdan a explicat că în coaliție s-a discutat despre nivelul ridicat al taxelor pe muncă din România. Acesta se situează printre cele mai mari din Europa. De asemenea, el a spus că s-a abordat subiectul creșterii salariului minim și situația profesorilor din diaspora. Conform liberalului, aceștia se confruntau cu lipsa de contracte pe termen nedeterminat și lipsa asigurării vechimii.

Acesta a fost întrebat există intenția de a reduce taxele pe salariul minim

„Cu toţii ne dorim asta, nu doar premierul. Am cerut Ministerului Finanţelor o proiecţie, tocmai pentru a nu ajunge la un dezechilibru care să ducă la o eventuală creştere de alte taxe, TVA, impozite. Asta e inacceptabil, şi atunci trebuie să găsim o soluţie, să vedem care este exact proiecţia pentru scăderea taxării muncii, respectiv pentru creşterea salariului minim, din ce moment, da asta după ce stăm de vorbă cu partenerii sociali, cu companiile, pentru că nu poţi să o faci de la Guvern, doar cu sindicatele, trebuie sî introduci în ecuaţie şi companiile”, a spus liderul PNL.

Rares Bogdan, PNL
SURSA FOTO: Rareș Bogdan/Facebook

S-au solicitat date precise privind situația salariilor

Rareș Bogdan a menționat că a solicitat detalii precise privind situația salariilor. El spune că se dorește, astfel, să se înțeleagă în mod clar cele trei tipuri de taxe. În plus, se dorește să se afle implicațiile unei eventuale reduceri procentuale a acestora și modul în care ar putea afecta veniturile fiscale.

Liderul PNL a făcut referire și la majorarea salariului minim începând cu 1 iulie. El a afirmat că această măsură este în faza de analiză.

Creșterea salariului minim, în analiză

Liberalul a explicat că nu pot fi luate decizii fără a discuta cu partenerii sociali.

”Analizăm. Nu facem nimic fără să stăm de vorbă cu partenerii sociali. Stăm de vorbă cu asociaţiile care reprezintă companiile, patronatele, pentru că şi ele trebuie să aibă la rândul lor o predictibilitate. Dacă îi dăm deduceri, va accepta”, a completat el.