Urmează o creștere a pensiilor din iulie. Cine va beneficia de majorare

Românii care s-au pensionat în Germania sau care primesc pensie și din Germania vor beneficia de o creștere de pensii cu 7% în iulie? Potrivit informațiilor oficiale, vă prezentăm în continuare care sunt condițiile care trebuie să fie îndeplinite.

Numărul românilor care trăiesc în Germania este de 900.000, conform informațiilor oficiale de la Berlin.

Unii dintre aceștia au îndeplinit deja vârsta de pensionare și vor beneficia de o creștere a pensiei între 3,5% și 7,5%, conform anunțului guvernului german.

În mod interesant, și românii care au lucrat doar o perioadă în Germania și s-au pensionat ulterior în România vor primi o majorare a pensiei.

În Germania, pensionarii cu asigurare pe termen lung primesc în medie 1.513 euro după 45 de ani de muncă. Bărbații beneficiază de o pensie medie de 1.701 euro, în timp ce femeile primesc în medie 1.270 euro.

Majorarea pensiei cu 7,5% în iulie înseamnă o creștere medie de 113 euro, adică aproximativ 550 de lei.

„Pensionarii din Germania vor primi mai mulți bani începând cu luna iulie, potrivit hna.de.

Conform previziunilor actuale, creșterea pensiilor este estimată să fie de 3,5%.

Majorarea va fi diferențiată

Cu toate acestea, o majorare semnificativă este prevăzută pentru anumiți beneficiari de pensii pentru capacitate redusă de câștig. Acest lucru afectează în special aproximativ trei milioane de pensionari ale căror pensii au început să fie plătite între ianuarie 2002 și iunie 2014. Aceștia pot anticipa o creștere de 7,5%. Pentru cei a căror pensie a început după iulie 2014, este planificată o creștere de 4,5%.

Majorarea pensiilor va implica un cost suplimentar pentru bugetul de stat de aproximativ 1,3 miliarde de euro în acest an. Pentru anul 2025, guvernul federal estimează costuri suplimentare de 2,6 miliarde de euro.