Situație tensionată privind pensiile pe luna mai

O situație tensionată se profilează pentru patru milioane de români, care ar putea rămâne fără pensiile lor până la sărbătorile Pascale. Poșta Română anunță un program special, iar livrarea pensiilor va începe abia pe 2 mai, nu pe data de 1 mai, așa cum era programată inițial.

Cu toate acestea, premierul Marcel Ciolacu o somează pe ministra Muncii să găsească soluții pentru a asigura că toate pensiile vor fi livrate înainte de Paște.

Conform informațiilor obținute de la surse din cadrul Ministerului Muncii, Antena 3 CNN transmite că se lucrează la o hotărâre de guvern care va fi discutată în ședința de joi a executivului, având ca obiectiv virarea banilor pentru pensii înainte de sărbătorile pascale.

Poșta Română afirmă că are capacitatea de a livra toate pensiile înainte de Paște, cu condiția să primească banii necesari din timp. Problema pare să fie legată de banii livrați pe card, pentru care există convenții cu băncile.

Cu toate acestea, se lucrează intens la soluționarea acestei probleme, astfel încât toți pensionarii să primească pensiile lor înainte de sărbătorile pascale.

pensie, pensii, pensionari
SURSA FOTO: Dreamstime

Ce spunea anterior șeful CNPP privind plata pensiilor pe luna mai?

Aproximativ jumătate dintre pensionarii din România își primesc pensiile pe card, iar cealaltă jumătate optează pentru plata prin poștă. De obicei, pensiile sunt distribuite între prima zi și cea de-a 15-a zi a fiecărei luni. În acest an, însă, există un mic impediment din cauza sărbătorii de 1 Mai.

Șeful Casei de Pensii Publice a dat recent detalii cu privire la programul de lucru al poștașilor responsabili de distribuirea pensiilor.

Conform explicațiilor lui Daniel Baciu, poștașii vor fi activi pe data de 2 mai, astfel încât pensiile distribuite prin intermediul lor vor începe să ajungă la beneficiari încă de vineri.

În acest an, angajații din România beneficiază de zi liberă în data de 1 mai, precum și în a doua zi de Paște. Prin urmare, nu se va lucra începând cu data de 1 mai până pe data de 7 mai, inclusiv.

Daniel Baciu a explicat că poștașii care vor fi în serviciu pe data de 2 mai vor fi compensați cu o zi liberă ulterior.