Totodată, menţinerea evoluţiei cheltuielilor sub nivelul de creştere a veniturilor, ca efect al efortului continuu de optimizare a randamentului firmei, a susţinut avansul semnificativ al profitului societăţii.
”Raportată la numărul mediu de avocati ai firmei în anul 2011, cifra de afaceri este un indicator clar al creşterii nivelului de performanţă individuală, o consecinţă firească a consolidării echipelor”, a declarat Stan Tîrnoveanu, Managing Partner Zamfirescu Racoţi Predoiu.
De asemenea, proiectele de litigii, în principal cele privind recuperarea de creanţe şi insolvenţa, au contribuit cu peste 60% la performanţele financiare ale firmei.
De altfel, avansul cifrei de afaceri se înscrie în trendul ascendent al ultimilor ani, urmând strategia de dezvoltare a firmei, care a vizat atât atragerea de clienţi noi, cât şi fidelizarea celor existenţi, prin extinderea paletei de servicii oferite şi lansarea unor pachete de servicii integrate.
Tot legat de domeniul avocaturii, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a anunțat înfiinţarea unei divizii de consultanţă fiscală, care va opera ca o entitate afiliată firmei de avocatură sub numeral de Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax. Nucleul echipei este format din cinci consultanţi fiscali autorizaţi, cu o experienţă între 8 şi 10 ani acumulată în cadrul marilor companii de audit Big 4. Acestora li se adaugă alţi cinci avocaţi cu experienţă în gestionarea diverselor problematici de procedură şi contencios fiscal.
Potrivit reprezentanţilor firmei de avocatură, decizia de a intra pe piaţa serviciilor de consultanţă fiscală prin înfiinţarea unui jucător independent este justificată în principal de cererea crescândă de asistenţă de specialitate provenind din partea clienţilor curenţi, dar şi de nevoia de a valorifica mai intens experienţa acumulată de firma de avocatură prin echipa proprie în ultimii șapte ani.